Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

ZWARE BRAND BIJ MULTIOBUS: LOODS MET 13 ELEKTRISCHE BUSSEN AFGEBRAND

TIENEN – In de nacht van dinsdag op woensdag rond half één  werden de hulpdiensten verwittigd van een uitslaande brand bij busbedrijf Multiobus op het industriepark in Tienen.. De situatie is ondertussen onder controle, de luchtmetingen zijn negatief. Wel wordt er uit voorzorg een zone afgebakend waar roetneerslag gevallen kan zijn. Binnen deze zone wordt het afgeraden om groenten en fruit uit eigen tuin te eten.  Hierdoor is in de regio Tienen de dienstverlening van De Lijn ernstig verstoord. Ook op de lijnen Tienen –Outgaarden en Tienen – Jodoigne.

Bluswerken zijns de brand

De brand vond plaats in een loods/stelplaats waar 13 elektrische bussen en 11 dieselbussen gestald stonden. De oorzaak van de brand is momenteel nog ongekend, maar zal onderzocht worden. De brand ging gepaard met luide ontploffingen, uitslaande brand en een grote rookontwikkeling. Deze rook heeft zich verspreid en is verdund zodanig dat deze geen risico meer vormt voor de bevolking. Er was geen asbest aanwezig in het gebouw. De brand was na ongeveer een uur onder controle.

SCHADELIJK VOOR GEZONDHEID ?

Tijdens de brand hebben er stukjes verbrande isolatie zich verspreid over het grondgebied van Tienen. Het betreft lichte, zwartgeblakerde stukjes, die zouden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid bij contact in aanzienlijke hoeveelheden. De veiligheidsdiensten en de gemeente zorgen binnen de mate van het mogelijke voor het opruimen van het openbare domein en de plaatsen waar dit is aangewezen voor de veiligheid.

De Civiele Bescherming is in bijstand gekomen voor het analyseren van de lucht. Er werden geen schadelijke concentraties gemeten. Zij leverden ook bijkomend materiaal om de straten schoon te vegen en een drone om beeldvorming te voorzien. Ook de technische dienst helpt met het schoonvegen van de stad. De Vlaamse Milieu Maatschappij kwam ter plaatse om stalen te nemen van het oppervlaktewater en om verdere verspreiding te voorkomen. Tot daar een mededeling van de Stad Tienen.

De omliggende bedrijven zijn gevrijwaard, hier kan normaal gewerkt worden. De dienstverlening van De Lijn zal ernstig verstoord zijn in de regio Tienen. Bekijk hiervoor de  communicatiekanalen van De Lijn. ‘Vanwege een brand bij een onderaannemer van De Lijn is er momenteel aanzienlijke hinder voor de dienstverlening in de ruime regio van Tienen en Leuven’, meldt De Lijn.– HCH

Alle info over maatregelen bij Multiobus hier