Ga naar de inhoud

ZOMERUITSTAPPEN: SLAGVELDWANDELING IN NEERWINDEN MET APP

25.000 doden op één dag

REGIO – Heb je interesse in geschiedenis?  Zoek je nog een leuke uitstap of activiteit in de zomer? Kom dan naar Neerwinden voor de ontdekking van het slagveld van 1693.  Op zaterdag 29 juli wordt de Eerste Slag van Neerwinden herdacht met toffe animatie en historisch re-enactment. Deze veldslag was de bloedigste veldslag van de 17 de eeuw met bijna 25.000 doden op één dag.

Om deze vergeten veldslag te herdenken worden er op 29 juli twee unieke slagveldwandelingen gelanceerd met een gloednieuwe ‘slagveld-app’.

De Heilige Kruiskapel aan het slagveld

Wie de app installeert, kan de veldslag herbeleven en beluisteren via een ‘Franse’ wandeling en een ‘Geallieerde’ wandeling. Het wandelparcours is prachtig uitgewerkt en de aanleiding om een nieuwe stukje Landen te ontdekken. Onderweg kan je op een aantal plaatsen QR- codes scannen waarmee je uitleg krijgt over wat er toen op die plaats op het slagveld gebeurde.

Iedereen is  hartelijk welkom aan OC Wing  in Neerwinden vanaf 14 uur om samen met de re-enactors van het Spinola-regiment het bivak te bezoeken, een musketier aan het werk te zien, en andere boeiende aspecten van de veldslag te leren kennen onder leiding van een gids. – HCH

Omdat de gidsbeurten in groep gebeuren is inschrijven verplicht via op voorhand vastgelegde tijdssloten. Dit kan via : inschrijvingen@landen.be.

 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email