Ga naar de inhoud

ZOMEREN IN TIENEN : VAN DE KERMIS TOT TIENEN ZINGT,SWEET CITY EN  HAP FOODFESTIVAL

TIENEN – Voor wie niet met vakantie gaat is het goed om weten welke zomeractiviteiten er in de onmiddellijke buurt van Hoegaarden zijn. Dit jaar wordt het extra fijn zomeren in Tienen. Tijdens de zomervakantie krijgt de Grote Markt een zomerse aankleding met speeltoestellen voor de kinderen, hangmatten om te chillen en een mooi zomerpodium met op zaterdagavonden zomerse optredens voor jong en oud. Alle evenementen zijn bovendien gratis toegankelijk. Het start met Tienen kermis vanaf 16 juni.

Tienen kermis geeft de aftrap van het zomerprogramma. Blikvanger wordt ‘De langste dag’ op zaterdag 24 juni, een grote zomerbraderie met animatie, reuzeballenbad, brocantemarkt en optredens van o.m. de Belgische rappers Glints en Rian Snoeks op de Veemarkt.  

De voorstelling van de Tiense Zomer door het stadsbestuur

Voor wie goedkoop naar de foor wil is er op maandag 26 juni nog de dag van de lege portemonnees. Mis ook de beertjesregen niet die dag om 20 uur. Maar elke dag van Tienen kermis is er wat te beleven.

Sweet City Festival op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli op de Grote Markt is het feestje dat je niet mag missen Op vrijdag 30 juni is er vanaf 18 uur DRMZ, Voltage, Chade , Zohra , Marko De La Rocca en Yves De Ruyter, dit laatste vanaf 00.30 uur.  Zaterdag  1 juli is er vanaf 198 uur  Beatro, Lynnda & Friends, Jan Vervloet, Dave Lambert, Gunther D en  Zolex , dit laatste van 01 tot 02 uur.

FESTIVALSFEER

Zondag 2 juli van 17 uur tot 23 uur is er op de Grote Markt Tienen Zingt. Uit volle borst meezingen met populaire liedjes, dat is de succesformule van ‘Tienen zingt. Van 15 tot 17 uur is er  ‘Kids zingt’. Vanaf 19.30 mag iedereen zijn zangkunsten tonen. Wie op het podium wil meezingen, kan contact opnemen met het Thiunaskoor via 0496 16 52 34.

Van vrijdag 7 tot zondag 9 juli is er in het Vianderdomein het Hap Food Festival, met op vrijdag HAP Afterwork met DJ’s, op zaterdag HAP Live met akoestische muziek en bekende artiesten en op zondag HAP Family met Bumba kinderdorp en kinderanimatie.

VLAANDEREN MUZIEKLAND

Op zaterdag 22 juli is Good Shape in concert op de Grote Markt vanaf 18 uur. Met ook nog Troef en DJ’s.  Dat er Suikerrock is op het Bietenplein van Tiense Suiker van 4 tot 6 augustus is al genoeg gekend.

Op donderdag 24 augustus is er Vlaanderen Muziekland van 19 tot 23 uur op de Grote Markt. Beleef het ultieme vakantiegevoel met de grootste artiesten en de mooiste zomerhits tijdens ‘Vlaanderen Muziekland. Vanaf 19 uur warmt Dimitri d’Anvers je dansbenen op om het feest vanaf 20.30 uur echt te laten losbarsten met een sterke line-up van Vlaamse topartiesten.

Verder is er in juli en augustus iedere woensdagavond om 20 uur nog een beiaardconcert. Stadsbeiaardier Luc Rombouts ontvangt er gastbeiaardiers uit binnenen buitenland en beroert ook zelf de toetsen. De apostelenhof aan de Sint-Germanuskerk is de ideale luisterplaats. – HCH