Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

ZOMEREN IN TIENEN VAN 22 JUNI TOT 31 AUGUSTUS

TIENEN / REGIO – Dankzij het goedgevulde zomerprogramma van stad Tienen hoef je niet meer op vakantie. Elk weekend staan er in het centrum en de deelgemeenten tal van activiteiten op de planning, voor jong en oud. Grote namen als Noémie Wolfs, Bart Kaëll en de Ketnetband zijn de muzikale trekpleisters op de vele gratis evenementen. 

De aftrap wordt gegeven met Tienen kermis en De Langste Dag op zaterdag 22 juni ‘24, een grote stadsbraderie in het stadscentrum met leuke animatie. Als kers op de taart van deze mooie dag zullen grote namen als Luc Steeno en Bart Kaëll optreden op de gezellige Veemarkt. 

De speelzone vorig jaar

De Zoete Zomer Zone op de Grote Markt kende vorig jaar een succesvolle start. Daarom zal de chill- en speelzone dit jaar langer op de Grote Markt voor vertier zorgen. Zo goed als elke woensdag zijn er activiteiten voor kinderen. Op vrijdagen zetten we met de Apéro Fridays het weekend in op de beats van dj’s. Op verschillende zaterdagen zijn er optredens met Paul Michiels, Noémie Wolfs en Laura Lynn als absolute blikvangers.

Een belangrijke nieuwigheid in het programma zijn de twee dorpsfeesten Kumtich Knalt! op zaterdag 13 juli ’24 en Oplinter Fiejest op zondag 18 augustus ’24. Samen met de plaatselijke verenigingen zorgt de stad er voor leven in de brouwerij. 

De hoogdag voor de kinderen is ongetwijfeld de komst van de Ketnet Zomertour op zaterdag 31 augustus ‘24. Een mooie afsluiter van de vakantie. Het Sweet City Festival, Goetrock en natuurlijk de parel der festivals Suikerrock maken het zomerprogramma compleet. Elke woensdagavond kan je ook genieten van een beiaardconcert van stadsbeiaardier Luc Rombouts of één van de gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland. Wegens het grote succes van de torenbezoeken aan de beiaard van de Sint Germanuskerk, is ook dat aanbod uitgebreid.  – HCH