Ga naar de inhoud

ZIEKENHUIS ALEXIANEN KRIJGT BEWIJS HOOGWAARDIGE ZORG

TIENEN – Met veel trots nam het psychiatrisch ziekenhuis Alexianen Tienen het Qualicor-accreditatiebewijs in ontvangst. Deze accreditatie bevestigt de hoogwaardige zorg die we bieden in de geestelijke gezondheidszorg, en is van kracht voor de periode 2024-2029.  Het ziekenhuis behaalde bijzonder hoge scores op de verschillende criteria, die niet enkel bij medewerkers, maar ook bij patiënten en familieleden werden getoetst.

Dr. Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor, overhandigde op donderdag 28 maart officieel een Qualicor-accreditatiebewijs aan het psychiatrisch ziekenhuis Alexianen Tienen. De accreditatie, die zich baseert op het internationale Qmentum Global-programma, bevestigt de kwaliteitswerking van het ziekenhuis, en is van kracht voor de periode 2024-2029.

De medewerkers © Zorgroep Alexianen

Van 30 januari tot en met 1 februari 2024 bezocht een auditteam het psychiatrisch ziekenhuis van de Alexianen Zorggroep Tienen, en nam het de tijd om belangrijke normensets en kritische processen te onderzoeken en om de diensten en procedures van de organisatie te bestuderen. Het ziekenhuis behaalde bijzonder hoge scores op de verschillende criteria, die niet enkel bij medewerkers, maar ook bij patiënten en familieleden werden getoetst.

Bert Lambeir, algemeen directeur van de Alexianen Zorggroep Tienen is trots: ‘We werken met zijn allen elke dag heel sterk aan herstel, betrokkenheid en kwaliteit van zorg, op vele manieren. Het maakt mij dan ook bijzonder fier om als eerste belangrijke conclusie van de audit te horen hoe sterk de authenticiteit en bevlogenheid van medewerkers naar voren komt in de contacten.’

De Alexianen Zorggroep Tienen behaalde in 2015 een eerste deelaccreditatie voor de afdeling verslavingszorg, en breidde dit in 2019 uit naar het volledige ziekenhuis. De sterke kwaliteitswerking werd begin 2024 bekrachtigd door de nieuwe audit; het label wordt daarmee verlengd tot 2029. – HCH