Ga naar de inhoud

ZESDE JOBBEURS IN DE MANEGE OP 18 APRIL

TIENEN / REGIO – Werkzoekenden en werknemers die een nieuwe uitdaging willen aangaan, kunnen op donderdag 18 april  naar de zesde editie van de Jobbeurs in Zaal Manege in Tienen, van 12 tot 17 uur. . De beurs is een unieke gelegenheid om kennis te maken met werkgevers uit de regio en hun vacatureaanbod. Dit jaar zullen er 36 bedrijven en organisaties aanwezig zijn als standhouder. Samen zijn zij op zoek naar tientallen nieuwe medewerkers in heel uiteenlopende sectoren.

Schepen van mensen Ine Tombeur: “In de regio Zuidoost Hageland werden er tussen april ’23 en maart ’24 maar liefst 2.385 vacatures rechtstreeks aangemeld bij de VDAB. Veel daarvan raken moeilijk ingevuld. Met de Jobbeurs zorgen we dat bedrijven en kandidaten elkaar gemakkelijker kunnen vinden.”

Tijdens een jobbeurs in de Manège in het verleden

Van 12 tot 17 uur kunnen de aanwezigen op 18 april kennismaken met bedrijven uit de regio en hun openstaande vacatures. Bij de deelnemende bedrijven onder meer Blankedale, RZ Heilig Hart Tienen, stad Tienen, TMS Industrial Services en MULTIOBUS. Kandidaten kunnen doorlopend hun cv laten screenen en kunnen met de ‘matchmakers’ van de VDAB in gesprek gaan. Die kennen de vacatures van de aanwezige bedrijven heel goed en zoeken de match tussen de kandidaat en de mogelijke jobs.

Daarnaast zijn er twee trailers aanwezig die de sectoren van de industrie en de schoonmaak extra belichten. Wie op zoek is naar een opleiding of een cursus om vaardigheden te versterken, kan terecht in de vernieuwde opleidingshoek. Daar geven CVO Volt, CVO Qrios, Ligo Oost-Brabant, Ferm en Agentschap integratie en inburgering meer informatie over alle mogelijkheden.

Tussen 13.30 en 16.30 uur zorgt het Regionaal Technologisch Centrum Vlaams-Brabant voor een virtual reality demonstratie voor jobs in de personenzorg. Geïnteresseerden kunnen zo live ontdekken of een job in de personenzorg iets voor hen is. – HCH