Ga naar de inhoud

WORKSHOPS, BIJENSAFARI EN INDOOR BLOESEMLOUNGE

MELDERT/ HAUTHEM  – Er zijn dan wel geen perenbloesems meer en het weer zit niet echt mee, maar toch organiseert de dienst toerisme ook dit jaar weer de jaarlijkse bloesemdag met bar en lounge. Wegens het slechte weer van de voorbije periode en de onzekere weersvoorspellingen voor de komende dagen hebben we beslist om de bar en lounge naar binnen te verhuizen. Je zal van een fris en fruitig biertje kunnen genieten in de Sint-Catharinakapel in Hauthem waar KLJ Meldert zorgt dat wandelaars en fietsers even op adem kunnen komen. 

Bij een vorige editie moest de bloesemlounge ook al naar binnen verhuisd worden: hier in de kerk van Hoxem

Het levende picknickkleed zal door de wisselvallige weersomstandigheden niet aanwezig zijn. In samenwerking met EcoWerf kan je van 12-13u een workshop ‘Insectenhotels maken’ volgen bij de tuincoach. Je leert er een insectenhotelletje maken dat je mee naar huis kan nemen. Aansluitend om 13u kan je mee op een heuse bijensafari bijensafari o.l.v. Natuurpunt Velpe-Mene meemaken. Inschrijven hiervoor is nodig via toerisme@gemhoegaarden.be, maar deelname is gratis.

Van 13 tot 14 uur  kan je bij de tuincoach doorlopend deelnemen aan de workshop ‘zaadbommen maken’. Met compost, zand, klei en bloemzaden kneed je bommen die je thuis in de tuin gooit. Na een regenbui zullen de zaden ontkiemen en bloemrijke plekjes creëren waar bijen en andere insecten dol op zijn. Een fijne activiteit om samen met de kinderen te doen.

PROGRAMMA

Vanaf de middag om 12 uur kan je in de Sint-Ermelindiskerk je gratis wandel- en fietskaart afhalen. Ook Hoegaards Erfgoed is hier aanwezig met projecties van foto’s uit de oude tijd. De wandeling is 11 km lang en is bewegwijzerd met gele pijlen;

Van 12 tot 13 uur  gratis workshop ‘Insectenhotels maken’ volgen bij de tuincoach. Van 13- tot 14u30 kan je bij de tuincoach doorlopend deelnemen aan de gratis workshop ‘zaadbommen maken’. Om 13 uur vertrek van de bijensafari o.l.v. Natuurpunt Velpe-Mene aan de Sint-Ermelindiskerk.

Van 12 tot 17 uur kom je op adem in de bloesembar met lounge in de Sint-Katharinakapel in Hauthem. Deze stop ligt op net iets over de helft van de wandeling. Bewonder de kapel terwijl je geniet van een fris fruitbiertje en een heerlijk stuk versgemaakte cake. – HCH