Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

WINTERMAGIE KOMT ERAAN VAN 8 DECEMBER TOT 7 JANUARI: IJSPISTE EN RODELBAAN

TIENEN – Van vrijdag 8 december tot zondag 7 januari  is Tienen in de ban van ‘Wintermagie’. Op de Grote Markt ben je welkom in een gezellig winterschaatsdorp met ijspiste, kerstmarkt, rodelbaan, carrousels en Almhütte, maar ook elders twinkelen de feestlichtjes. De hele maand lang zijn er sfeervolle activiteiten.

Beleef onvergetelijke momenten op de prachtige carrousels, de overdekte schaatsbaan en de supersnelle rodelbaan. Ga op zoek naar leuke geschenken op de kerstmarkt en bewonder ondertussen de kerststal, kerstboom en de sprankelende lichtjes. Warm jezelf na een schaatsbeurt op met een glühwein in de traditionele Almhütte. In het winterschaatsdorp is het gezellig vertoeven. Alle informatie over de openingsuren vind je hier.

Wintermagie © stad Tienen

Op vrijdag 8 december is er de opening Wintermagie met een wonderlijke kerstparade. Op vrijdag 15 december van 10 uur tot 13 uur is er de Joe FM pakjestruck. Op 16, 17, en 23 december van 15 tot 18 uur is er het bezoek van de Kerstman. Op 14 en 21 december van 16 tot 18 uur is de schaatsbaan gereserveerd voor personen met een beperking  en op 21 december van 18 tot 21 uur is er een prikkelarm moment. Op 7 januari krijgt men 50% korting op alle attracties in het winterschaatsdorp.

TOTEMANNEN

Elke woensdag vanaf 15 uur is er kinderanimatie en elke vrijdag van 19 tot 21 uur, behalve op 8 december is er discoschaatsen. Verder is er nog elke zaterdag om 18 uur een optreden en elke zondag om 15 uur animatie. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december is er op het Torekesplein een totemannenbak. De Tiense Bakkersbond haalt drie dagen lang versgebakken totemannen uit de houtgestookte oven. Een toteman is een kerstbrood met krenten, in de vorm van een in doeken gewikkeld kerstekindje. Bestel je toteman bij het begin van je bezoek aan de kerstmarkt. Dit gebeurt telkens vanaf 11 uur en heel de namiddag lang.

Men kan in Tienen ook eindejaarsshoppen tijdens de koopweekends van zaterdag 16, zondag 17, zaterdag 23 en zondag 24 december. De winkels zijn openen op zondagen 10, 17, 24 en 31 december. Men kan gratis parkeren in het stadscentrum op de volgende locaties: parking station van 19 tot 7 uur en tijdens het weekend, het Sint-Jorisplein met blauwe schijf voor 4 uur, en de speelplaats VIA aan de Waaibergstraat, op 9, 10, 16, 17, 23 en 24 december.

Daarnaast zijn er ook betaalparkings, waar je het eerste half uur gratis staat. Tijdens de laatste drie weekends van december kan je op deze publieke betaalparkings gedurende twee uur gratis parkeren. – HCH