Ga naar de inhoud

WIJZIGINGEN VERKEERSCIRCULATIE VANAF 13 MAART

TIENEN – Verkeersveiligheid is voor iedere Tienenaar van belang. De verkeerscirculatie in het stadscentrum kende sinds september 2023 een aantal (tijdelijke) wijzigingen, mede door de werken aan ’t Schip. Het stadsbestuur volgt de verkeerssituatie op de voet en stuurt bij waar nodig. Enkele wijzigingen om de bereikbaarheid van het centrum te optimaliseren gaan in voege vanaf woensdag 13 maart . 

Verkeersveiligheid en een vlotte en gespreide doorstroming van het verkeer blijven de focus. 

Tienen centrum

De rijrichting van de Kapelstraat zal opnieuw ingesteld worden zoals voorafgaand aan de werken van ’t Schip. Dat betekent dat het verkeer van de Veldbornstraat richting het Kapucijnenplein kan rijden. Hierdoor wordt de parkeerlus Veemarkt-Hennemarkt-Kapelstraat opnieuw mogelijk.

Het verkeer dat via de Paardenbrugstraat, Reizigersstraat of Beauduinstraat naar het centrum moet, wordt omgeleid langs de Vesten (N29) via de Kapucijnenstraat;. De Kapucijnenstraat wordt tweerichtingsverkeer tussen de Vesten en het Kloosterhof. Zo kunnen bewoners in dit gedeelte van de straat meteen de Vesten bereiken.

De Academiestraat zal opnieuw tweerichtingsverkeer worden tussen de Kalkmarkt en de Post. De Ooievaarstraat blijft een schoolstraat, om de veiligheid van de scholieren te garanderen. 

Het voorstel van de bewoners om in de Donystraat parkeerplaatsen te markeren in combinatie met afwisselend parkeren en om de doorgang naar het Kloosterhof vrij te maken voor fietsers, wordt verder uitgewerkt in combinatie met een fietssuggestiestrook in tegenrichting.  – HCH