Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

WIJNGILDE STELT NAJAARSPROGRAMMA VOOR: OPENDEUR IN SEPTEMBER

HOEGAARDEN – De Hoegaardse Wijngilde nam een nieuwe start met een degustatie van Belgische wijnen, op 7 mei ll. Ondertussen staan er nog heel wat activiteiten gepland voor het najaar, al vanaf september. De wijngilde is nog altijd op zoek naar geïnteresseerden die actief willen meewerken bij het maken van wijn en cider.

Op woensdag 11 september om 19 uur houdt de Hogaardse Wijngilde een opendeur, met bezoek aan de kelder en toelichting over het proces van wijn – en cider maken. Nog in september worden, afhankelijk van de rijpheid van de druiven, worden deze geplukt en vervolgens gevinifieerd in de wijnkelder: ontstelen, kneuzen, mostbehandeling, persen, vergisting, ‘opvoeding’ van de wijn,…

Bij de jongste proeverij van Belgische wijnen

Op 27 oktober worden appelen gebroyeerd en geperst voor cider en opstart van de gisting. Er komt ook nog een bezoek aan een wijndomein, en een wijnavond met een gerenommeerde wijnkenner als gastspreker, gekoppeld uiteraard aan een degustatie.

In de gemeentelijke plannen om een ‘gemeenschapsinvulling’ te geven aan de weide achter ’t Paenhuys, is ook een gedeelte voorzien voor de aanplant van wijnstokken en fruitbomen.
Laat weten of je geïnteresseerd bent om mee invulling te geven aan dit wijnbouw-project : aanplanten, snoeien,…

Info: Hoegaardse Wijngilde – Stoopkensstraat 82/B – 3320 Hoegaarden, hoegaardsewijngilde@paenhuys.be of 0472 66 84 56. – HCH