Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

WIE VAN TIENEN NAAR SINT-TRUIDEN RIJDT ZAL MOETEN OMRIJDEN: VANAF 3 JUNI WERKEN GEDURENDE TWEE WEKEN

DORMAAL / ZOUTLEEUW / LANDEN / REGIO – Het Agentschap Wegen en Verkeer geeft vanaf 3 juni het betonnen fietspad op de Grote Steenweg (N3) in Zoutleeuw een nieuwe verharding in asfalt. De gewestweg is tijdens de werken afgesloten in de richting van Sint-Truiden. Het verkeer volgt de omleiding via de Landenstraat (N283) en (Naamse)Steenweg (N80). Richting Tienen blijft de rijweg open.

De Grote Steenweg in Dormaal

Het betonnen fietspad langs de Grote Steenweg in Dormaal, een deelgemeente van Zoutleeuw, wordt in de richting van Sint-Truiden vernieuwd. Dat gebeurt over een afstand van 1500 meter tussen het kruispunt met de Zoutleeuwse Steenweg en Kerselaarlaan. De aannemer verwijdert eerst de bovenste laag beton van het fietspad en legt nadien een nieuwe laag asfalt aan. Aan de kruispunten met zijstraten krijgen de fietspaden nog een extra rode markering. Het maakt autobestuurders extra duidelijk dat ze een fietspad naderen.

Om de werken vlot uit te voeren, neemt de aannemer de weghelft richting Sint-Truiden in. De Grote Steenweg is twee weken enkel open voor verkeer richting Tienen. Verkeer naar Sint-Truiden volgt de omleiding via de Landenstraat (N283) en (Naamse)Steenweg (N80). Bovendien geldt een parkeerverbod in de werfzone en zijn de opritten van woningen beperkt bereikbaar. Voetgangers ondervinden geen hinder en voor fietsers wordt het fietspad richting Tienen tijdelijk omgevormd tot een dubbelrichtingsfietspad. Het blijft aan de kruispunten in de werfzone ook mogelijk om de Grote Steenweg met de fiets over te steken. De bushaltes in de werfzone worden niet bediend, bussen van De Lijn volgen eveneens een omleiding. – HCH