Ga naar de inhoud

WIE MET PLATEAUFIETS OP PAD WIL ZAL TOCH EERST EEN OPLEIDING KRIJGEN

HOEGAARDEN – Sinds 2021 beschikt het Woonzorgcentrum Villa Hugardis over twee aangepaste fietsen, een plateaufiets en een duofiets. De opstart en het gebruik van deze fietsen loopt gefaseerd. De eerste fase was bestemd voor medewerkers en vrijwilligers, die na het volgen van een opleiding, met de bewoners op geregelde tijdstippen gingen fietsen. Nu heeft de OCMW-raad een verhuurreglement goedgekeurd voor de plateaufiets en de duofiets.

Na twee jaar kwamen er stilaan vragen van familie van bewoners en externe Hoegaardiers om de fietsen te mogen gebruiken. De OCMW-zorginstelling wil nu deze fietsen aanbieden voor verhuur aan derden.

Met de plateaufiets in actie

Het gaat hier om familie, mantelzorger of vriend, die met een bewoner van het WZC wil fietsen. Of van een Hoegaardier die deze fiets wenst te lenen voor een fietstochtje met een zorgbehoevend familielid.

Een opleiding hiervoor blijft verplicht, om op die manier de kans op schade, een ongeluk of verkeerd gebruik tot een minimum te beperken en alles veilig te houden. De eerste opleidingsmomenten worden voorzien op 31 juli om 17 uur en op 3 augustus om 15 uur. Latere opleidingsmomenten zullen georganiseerd worden op basis van de aanvragen. Verhuur, eigenlijk gratis ontlenen, wordt voorzien elke woensdag tussen 9 en 17 uur.

Alle info voor aanvragen en opleiding aan het onthaal van WZC Villa Hugardis, via 016/80.40.00 of info.woonzorgcentrum@ocmwhoegaarden.be  . – HCH