Ga naar de inhoud

WIE FIETST MEE MET VRT- JOURNALISTEN BART SCHOLS EN ROB HEIRBOUT VAN DE VOGEZEN NAAR LANDEN?

OPROEP TOT WIELERTOERISTEN 

REGIO – Op 9 september organiseert de vzw Bindkracht uit Landen voor het vierde jaar op rij de ‘24 uur van Bindkracht’. Deelnemers aan dat evenement proberen zoveel mogelijk kilometers te fietsen en zo geld in te zamelen voor vzw Bindkracht, een kleinschalig ouderinitiatief dat opvang en verzorging biedt aan 13 jongvolwassenen met een beperking. Deze keer gaat er nog meer ambiance zijn dan anders, met een optreden van de Radio Guga band, en een spetterende set van DJ Tom De Lobel. De 24 uur van Bindkracht vindt ook plaats op een nieuwe locatie, het mooie domein Sinte-Gitter in Landen. Er komt ook een eerbetoon aan Bindkrachtmeter Martine Tanghe.

24 uur van Bindkracht © Bindkracht vzw

Bindkracht heeft weer prachtige fietstochten uitgestippeld, er is voor elk wat wils. Een rustige familietocht van 25 kilometer, een avontuurlijke graveltocht van 70 kilometer, een wat langere rit met de koersfiets van 100 kilometer en nog veel meer. En er is ook de mooie kastelentocht, van ongeveer 60 kilometer.  

MARATHON FIETSTOCHT VAN 470 KM

Vorig jaar fietste een peloton van 24 fietsers van Landen naar Straatsburg. Dit jaar is er een gelijkaardige marathonfietstocht, in omgekeerde richting. Bindkracht-peters en VRT-journalisten Bart Schols en Rob Heirbaut fietsen met een peloton van intussen al 40 deelnemers van Bussang in de Vogezen naar Landen. Ze vertrekken in Bussang op vrijdag 8 september om 18uur richting Landen, een tocht van ruim 470 kilometer. “Vorig jaar was de tocht een fantastische ervaring, en dat smaakte naar meer”, zegt Bart Schols. “Tijdens de tocht ontstond een geweldige verbondenheid tussen alle deelnemers, die allemaal maar één doel voor ogen hadden: hun grenzen verleggen voor de bewoners van Bindkracht”, vult Rob Heirbaut aan.  

Bindkracht biedt een warme thuisomgeving aan 13 jongvolwassenen met een beperking. Niet alle bewoners krijgen hiervoor het zorgbudget van de overheid waar ze nochtans recht op hebben. Hierdoor moet Bindkracht elk jaar de zeilen bijzetten en geld inzamelen voor de personeelskosten.

De vzw Bindkracht zal tijdens de 24 uur van Bindkracht ook hulde brengen aan VRT-nieuwsanker Martine Tanghe.  Zij was als meter van Bindkracht een vaste gast op de vorige edities van de 24 uur van Bindkracht, en ze kwam ook regelmatig langs op andere evenementen. – HCH

Alle info over deelname hier