Ga naar de inhoud

WERKEN IN NERM EN DE BROUWERIJ LORIERSSTRAAT

HOEGAARDEN – De aannemer begint op woensdag 16 augustus opnieuw te werken in Nerm en de Brouwerij Loriersstraat. De aannemer start met de opbraak van de weg en aanleg van de riolering van het kruispunt Henri Dotremont ‑Brouwerij Loriersstraat richting Nerm. Op 16 augustus  start de aannemer ook met de aanleg van de wegenis in de Brouwerij Loriersstraat.

Het kruispunt Dotremontstraat – Lorierssraat is bij de werken afgesloten voor het verkeer. Vanaf dan zal Nerm niet meer bereikbaar zijn via de Henri Dotremontstraat. Er zijn omleidingen voorzien. Om Nerm uit te rijden gaat het via de parallelweg van de Henri Dotremontstraat (éénrichtingsverkeer). Nerm inrijden gebeurt via Kauterhof – watertoren – tweesporenbeton. Vanaf de watertoren geldt er éénrichtingsverkeer richting Nerm.

De putten worden gevuld op 9 augustus

De putten in de parallelweg met de Henri Dotremontstraat worden weer opgevuld door de aannemer op 9 augustus. Deze weg kan op die dag niet gebruikt worden.  Het normale traject via de Brouwerij Loriersstraat kan gevolgd worden om dan Nerm te verlaten.

BROUWERIJ LORIERSSTRAAT EN GASTHUISSTRAAT

Op 16 augustus 2023 start de aannemer ook met de aanleg van de wegenis in de Brouwerij Loriersstraat. De bewoners van de Fabriekgang en Henri Dotremontstraat kunnen hun woning nog altijd verlaten via de Fabriekgang richting de Brouwerij Loriersstraat.

De werken aan de Gasthuisstraat krijgen zo dus wat vertraging. Vooraleer met de voorbereidende werken te kunnen starten moet het kruispunt Dotremontstraat-Loriersstraat in Nerm klaar zijn. Dan kunnen de voorbereidende werken in de Gasthuisstraat starten, namelijk het aanbrengen van palen om de woningen niet te laten verzakken. Dan pas komt de riolering. Mogelijks wordt toch de vooropgestelde einddatum van 18 januari 2024 nog gehaald voor deze werken, zelfs als ze pas in september starten.

Meer info hier. – HCH

 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email