Ga naar de inhoud

WERKEN GASTHUISSTRAAT STARTEN IN SEPTEMBER

Zo zal de Gasthuisstraat heraangelegd worden ©Gemeente Hoegaarden

HOEGAARDEN – Op 27 juni vond een infoavond plaats in verband met de komende riolerings- en wegeniswerken in de Gasthuisstraat.  Er werd gesproken over praktische afspraken, voorlopige timing van de werken, met start in september en het ontwerp van de inrichting van de wegenis. 

Bij het ontwerp werd gestreefd naar een optimalisatie van het aantal parkeerplaatsen met hier en daar een groenzone. Er wordt enkelrichting ingevoerd van de Kauterhof richting Gemeenteplein. 

Rioleringswerken

Het versmallen van de rijweg is er vooral om de voetpaden te verbreden om de veiligheid en het comfort van de voetgangers te garanderen. Bijkomend kunnen er zo meer parkeerplaatsen gecreëerd worden. 

Om het verkeer komende van het Gemeenteplein te verdelen, wordt de rijrichting van de Doelstraat tussen Gasthuisstraat en Kalverstraat omgedraaid.

PLANNING

Van 18 september tot 23 oktober start de aanleg van groutschermen. In de  week van 25 september start de Watergroep met de aanleg van drinkwaterleiding tussen de Boomgaardstraat en de  Stoopkensstraat . Aansluitend worden overkoppelingen aangebracht.

 Vanaf 23 oktober  gaat de Watergroep verder aan de oneven zijde vanaf woning 37 richting Doelstraat . De Start van de riolering vindt plaats vanaf eind november-begin december . De rioleringswerken zullen twee maanden duren. Daarna volgen nog twee maanden voor de aanleg van de nieuwe bovenbouw. – HCH

Info en planning

Rioleringswerken in de Gasthuisstraat© Gemeente Hoegaarden

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email