Ga naar de inhoud

WERELDLICHTJESDAG : VOOR WIE EEN KIND VERLOREN HEEFT

BOUTERSEM / LANDEN  – Op zondag 10 december was het Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld staken om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kindjes die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. Ook in onze regio leeft dit initiatief al.

 

Kaarsjes branden op Wereldlichtjesdag

De gezondheidsraad van Boutersem wilde hier voor de eerste keer in Boutersem ruchtbaarheid aan geven en organiseerde zondag een sterrenwandeling. Ook aan de vlinderboom op de begraafplaats in Butsel werd om 19 uur een kaarsje aangestoken.  Aan het gemeentehuis toont een special vlag de hele week dat eenieder een hart heeft voor gezinnen met verdriet in de gemeente.

Op zondag 10 december werd in Landen de Koesterweek afgesloten met een speciaal evenement. Dit warme samenzijn was bedoeld voor iedereen die het verlies van een kind doormaakt. Om 17.30  uur startte een fakkeltocht van het stadhuis in Landen naar Ruferdinge. Daar werden kaarsjes aangestoken. Over de hele wereld worden immers op de tweede zondag van december kaarsjes ontstoken: om die kindjes nooit te vergeten. – HCH