Ga naar de inhoud

WEINIG KANS OP WIJZIGING AFRIT E40 HOEGAARDEN

HOEGAARDEN – Iedereen die uit richting Leuven komt op de E40 en de afrit Hoegaarden neemt heeft het al meegemaakt. Als je ter hoogte van de invalsweg komt moet je je hoofd in een onmogelijke bocht wringen om te zien of er verkeer vanuit Tienen komt op de invalsweg. Daarom had Open VLD Hoegaarden een vraag gericht tot het Agentschap Wegen en Verkeer om deze afrit aan te passen. Maar de kans dat het gebeurt is zeer klein.

Het zou volstaan om het gearceerde weggedeelte weg te doen, het verkeer daarop te laten rijden gescheiden door een volle witte streep van de invalsweg, en het verkeer daarna te laten invoegen nog voor de rotonde Rommersom. Dit ook al omdat sommigen nu al de arcering oprijden.

Waar de afrit op de invalsweg komt

“Op zich lijkt het op het eerste zicht logisch om voor de afrit richting Hoegaarden eenzelfde situatie te creëren als bij de afrit richting Tienen. Het probleem dat zich evenwel stelt bij de richting Hoegaarden is dat er op korte afstand een rotonde is met slechts één rijstrook. Die is er richting Tienen niet.”

“Het verkeer zal dus een paar tientallen meters op de nu gearceerde rijstrook kunnen rijden, maar zal uiteindelijk snel moeten invoegen op de linker rijstrook om dan de rotonde te kunnen oprijden. Bij AWV geeft men aan dat er weinig voordeel te halen valt bij een situatie zoals richting Tienen. Je zou een complexere verkeerssituatie laten ontstaan.”

“Binnen AWV gaan er nog een aantal medewerkers naar het afrittencomplex kijken, maar er wordt verwacht dat ze tot dezelfde conclusie gaan komen”, aldus een antwoord op de vraag van Open VLD.. – HCH