Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

WEETJES OVER DE VERBOUWING VAN HET KOUTERHOF

HOEGAARDEN – Het College van Burgemeester en Schepenen keurde op 21 augustus al de omgevingsvergunning goed voor het verbouwen van restaurant en feestzaal het Kouterhof in de Stoopkensstraat, aangevraagd door InBev Belgium. De beroepsperiode loopt nog tot 19 oktober. Pas heel recent zagen we de gele aanplakbrief tegen de straatkant aan het Kouterhof. Het dossier kan hier door iedereen ingekeken worden . Wat er juist gaat gebeuren is vaag in het dossier, maar er staan toch enkele aanduidingen in.

Het Kouterhof binnen en buiten

Het gaat dus om de aanpassingswerken voor het restaurant en het feestzaalgedeelte. De inkom zal verplaatst worden naar de hoofddeur van het historische hoofdgebouw, waardoor ook de inkomhalveranda op het binnenplein wordt verwijderd. De twee zalen op de gelijkvloerse verdieping worden verbonden, waarbij er één in het hoofdgebouw zit en een tweede zaal in het achtergedeelte. Er komt een centrale toog en ook de keuken krijgt een centrale positie.

Er komt een aparte inkom voor de feestzaal boven, los van het gelijkvloerse restaurant, met lift en trappen en nieuwe toiletten. Achteraan wordt het terras uitgebreid, met een overdekte constructie. De keuken op de verdieping blijft ongewijzigd. Er is ook een goederenlift, maar of die zal behouden blijven is niet duidelijk.

Ook over de lift trouwens, want volgens burgemeester Jean-Pierre Taverniers komt er geen lift, maar wel een aanpassing van de toegang. Zowel in de feestzaal als in het restaurant zou telkens plaats zijn voor 200 personen. Over de timing is nog niets geweten.– HCH