Ga naar de inhoud

WEER LUCHTHAL VOOR TENNIFUN: IN DE WINTER WORDEN DRIE TERREINEN OVERDEKT

HOEGAARDEN – Op 8 mei heeft het College van burgemeester en schepenen de aanvraag  van Tennifun goedgekeurd om in de komende winterperiode weer een luchthal te mogen plaatsen. Normaliter wordt de luchtballon, die maximaal 9 meter hoog mag zijn, op 1 oktober geopend voor het winterseizoen.

Voorzitter Johnny Wautraets: “Ze noemen het een luchthal, maar het is eigenlijk een luchtballon, die we gekocht hebben, een tweedehands ballon. Die zit mooi ingepakt bij ons op de club. Vorig jaar hadden we twee overdekte terreinen, dit jaar hebben we gevraagd om drie terreinen in de winterperiode te mogen overdekken”.

De opening van de luchtballon vorig seizoen

“Opbouwen en afbreken van de luchtballon gaat zeer vlot, door gespecialiseerde mensen. Zo werd de afbraak om 8 uur ’s morgens gestart en om 12 uur was alles netjes ingepakt. Opbouwen duurt iets langer, maar gaat ook heel vlug”.

Tennifun telt momenteel 480 leden, waarvan 260 jeugdspelers. De club heeft zes tennisterreinen aan de Zavelkuilstraat, met misschien nog mogelijkheid om één terrein bij te maken.

Het nieuws van het moeilijke dossier van de voetbalkantine bereikte ook de tennisclub. “Bij ons is de nood aan een grotere kantine nog niet zo nijpend als bij de hockey. Door de week hebben wij niet zoveel mensen tegelijk. Als alle velden bezet zijn, met vier personen per veld komen we aan 24. Bij ploegsporten komen er veel meer mensen tegelijk. Maar als we tornooien organiseren komt er ook bij ons veel volk over de vloer en dan is het nipt”, besluit Johnny. – HCH

De opbouw van de luchthal vorig seizoen

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email