Ga naar de inhoud

WAT NA HET SECUNDAIR?: TIENSE SECUNDAIRE SCHOLEN ORGANISEREN SAMEN

TIENEN / REGIO – Via, GO! atheneum, PISO en Tintelstroom slaan de handen in elkaar en organiseren op dinsdag 28 november de infobeurs ‘Wat na het secundair?’ voor alle leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs. Samen met hun ouders en familie kunnen zij kennismaken met en informatie verzamelen bij tal van hogescholen, universiteiten en mogelijke werkgevers uit de brede regio. Deze samenwerking tussen de vier Tiense scholen van verschillende onderwijsnetten is uniek in Vlaanderen. De infobeurs vindt plaats in de Manège van 18 tot 21 uur. De organisatoren verwachten 1000 bezoekers.

Info in zaal Manège

Voor het eerst in de geschiedenis gaan Via, GO! Atheneum, PISO en Tintelstroom een partnerschap aan met elkaar. De vier Tiense secundaire scholen organiseren samen met TON, het Tiens OnderwijsNetwerk, de infobeurs ‘Wat na het secundair?’. Dergelijke samenwerking tussen de verschillende onderwijsnetten is een uniek gegeven in Vlaanderen.

1000 bezoekers

Leerlingen die in het vijfde of zesde jaar van het secundair onderwijs zitten, twijfelen vaak nog over hun verdere studiecarrière. Uit een studie blijkt dat twee op de drie jongeren zich voor een studie- of beroepskeuze laat leiden door de ouders. “Daarom vindt onze infobeurs ’s avonds plaats. Zo geven we zoveel mogelijk ouders de kans om langs te komen zodat zij samen met hun kind een weloverwogen keuze kunnen maken,” zegt Shana Claes, drijvende kracht achter de infobeurs en leerlingbegeleidster derde graad Via Tienen. De inschrijvingen zijn afgesloten. In totaal zal De Manège in Tienen 1000 bezoekers ontvangen.

Sterk aanbod

De organisatie pakt uit met een sterk aanbod van universiteiten, hogescholen en bedrijven. Zo zijn onder meer KU Leuven, LUCA school of Arts, PXL, Stfran verpleegkunde en UCLL aanwezig. Uit de brede regio zijn UZ Leuven, RZ Tienen, Ferm en De Watergroep vertegenwoordigd. Naast de 35 informatieve standhouders vinden er 2 infosessies plaats over verder studeren. – HCH