Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

WAT KOMT ER NA DE CHILLOUT OP OUD VOETBALVELD OUTGAARDEN?

OUTGAARDEN/ HOEGAARDEN – Op de jongste gemeenteraad lanceerde de gemeente Hoegaarden een nieuwe oproep om kandidaat erfpachters te vinden voor het terrein aan de Jongensschool in Outgaarden, zeg maar het voormalig voetbalveld met kantine van Sporting Outgaarden. De erfpacht met de voormalige erfpachter werd op 30 april van dit jaar stopgezet in onderling akkoord. Nieuwe erfpachters zullen het terrein aan dezelfde voorwaarde kunnen huren, namelijk 9600 euro per jaar.

De ChillOut in betere tijden

Aan het einde van het voetbalseizoen in 2016 verliet SC Out-Hoegaarden definitief de terreinen, na de aanleg van een kunstgrasveld in Hoegaarden. Dan werd het voor de gemeente uitkijken naar het opstellen van een erfpacht en het vinden van een huurder in Outgaarden.  Die werd gevonden in de persoon van ex-profvoetballer Benny Debusschere. Die bouwde op de oude voetbalsite een soort zomerbar, met festivalallures , met ook mogelijkheid voor indooractiviteiten.: de ChillOut.

Begin dit jaar in januarikwam het nieuws dat de ChillOut ermee stopte. Wegens de stopzetting werd de  inboedel van de zomerbar verkocht. Op de gemeenteraad van 12 maart 2024 besliste de gemeenteraad in onderling overleg met de huurder de erfpacht aan de Jongensschoolstraat te beëindigen.

Op de raadszitting van 11 juni 2024 werd beslist een nieuwe oproep tot erfpachters te lanceren. Over de eventueel nog openstaande  schulden van de vorige erfpachter kon op de openbare zitting niet gesproken worden. Dat werd verwezen naar de besloten zitting van de gemeenteraad. – HCH