Ga naar de inhoud

VRIEND OVERLEDEN VROUW LANGS KLOOSTERMUUR VRIJGESPROKEN

HOEGAARDEN – In Klein Overlaar werd op 28 februari 2020 rond 7.30 uur een 63- jarige vrouw, Francine C. dood op straat aangetroffen, na een ijskoude nacht.. De omstandigheden waarin de vrouw overleed, waren  onduidelijk, maar alles wees op een tragisch ongeval. De vrouw lag op het voetpad, gedeeltelijk onder een geparkeerd voertuig. Begin vorig jaar deed de Federale Politie een oproep tot een mogelijke getuige en in mei 2022 meldde die zich. De toenmalige vriend van de vrouw moest zich voor de correctionele rechtbank in Leuven  verdedigen, maar werd vrijgesproken, omdat er geen bewijs van schuldig verzuim was.

De plaats van het overlijden © Federale Politie

Uit onderzoek van de politie bleek dat er op die bewuste nacht, iets voorbij middernacht, een persoon is voorbij gewandeld met een zaklamp, die deze vrouw zou hebben zien liggen. De politie  deed een oproep en uiteindelijk kwam de getuige zich melden. Blijkbaar had het koppel die avond in 2020 gedronken en ruzie gemaakt, en volgde de vrouw de man niet naar binnen. Camerabeelden toonden aan dat de vrouw urenlang rond de auto bleef stappen bij vriestemperatuur. Ze probeerde nog contact te zoeken met haar vriend, maar die nam niet meer op. Ze zocht beschutting onder de auto waar ze stierf aan onderkoeling.

De rechtbank beschuldigde nu haar vriend Alain B. , een man uit Tienen, van schuldig verzuim. De man riskeerde tot 2 jaar celstraf, omdat hij geen hulp zou gebracht hebben aan een persoon in nood. De rechtbank sprak de man vrij, omdat de beklaagde dacht dat de vrouw de sleutel bij had en zich uit de slag kon redden. Er waren geen elementen die aantoonden dat de man weet zou hebben gehad van de gevaarlijke situatie. Ook hij had gedronken en viel in slaap, om slechts ’s morgens wakker te worden. – HCH

 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email