Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

VOORTAAN MAAR 50 KM / UUR OP LEUVENSESTEENWEG IN ROOSBEEK

REGIO / BOUTERSEM – Opgelet voor wie langs de Leuvensesteenweg van Tienen naar Leuven rijdt, want vanaf maandag 9 oktober zal de snelheidslimiet in de bebouwde kom Roosbeek op de Leuvensesteenweg permanent verlaagd worden van 70 km/uur naar 50 km/uur.

Sinds 2004 zijn er onderhandelingen lopende tussen de gemeente Boutersem en het Agentschap Wegen en Verkeer voor de herinrichting van de doortocht Roosbeek en de aanleg van fietspaden en aanhorigheden langs de Leuvensesteenweg op het grondgebied Boutersem.

Met dit verkeersbord zal de gewijzigde toestand extra aangeduid worden

Recent zijn de bestaande plannen van 2009 herwerkt naar de nieuwe inzichten, normen en regelgevingen. Deze plannen, met onder meer een aantal snelheidsremmende maatregelen, werden ter goedkeuring voorgelegd aan de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid (PCV). In het vooruitzicht van de herinrichting van de Leuvensesteenweg binnen de bebouwde kom van Roosbeek en vereenvoudiging van de huidige verkeerssituatie, zal vanaf maandag 9 oktober de snelheidslimiet in de bebouwde kom Roosbeek op de Leuvensesteenweg permanent verlaagd worden van 70 km/uur naar 50 km/uur.

Deze veranderingen zullen gedurende vier weken extra gesignaliseerd worden door middel van oranje verkeersborden ‘Gewijzigde verkeerssituatie’. – HCH