Ga naar de inhoud

VOORMALIGE BAZIN VAN CAFÉ BREM OVERLEDEN

HOEGAARDEN – Sonia Blocqiaux, voormalige cafébazin van Café Brem overleed op 79-jarige leeftijd. Ze was sinds 2015, na het overlijden van haar man Robert Michiels, beter gekend als Robert Brem, opgenomen in het woonzorgcentrum Villa Hugardis. In 1989 namen Robert en Sonia zelf het café Brem over, en hielden dat open tot 2005, toen het werd overgenomen door Patrick Ladangh. Sonia werd nu bijgeplaatst in het columbarium in Hoegaarden.

De naam Brem, komt van de grootvader van Robert, Bààre Brem, die aan de grachten Brem ging pluk­ken om er bezems van te ma­ken. Bààre Brem is ook ge­kend bij de Hoegaardiers voor zijn snoepstandje bij Koeken en Koffie, op Sinte-Vergourekes, in de gemeenteschool.

Robert en Sonia bij de overname van café Brem in 1989

 Bààre Brem startte in 1934 met het café en hield het 28 jaar open, daarna namen Emile Michiels en Hilda Alen het over ge­du­rende 24 jaar. Sinds 1989 deden Robert en Sonia het café, ge­holpen door moeder Hilda. In 2005 werd het café overgenomen door Pa­trick Ladangh en daarna door Tim Rimanque, maar het bleef steeds café Brem. Juist voor corona werd het bruine café bij Brem definitief gesloten.

Het pand werd verkocht en er zijn plannen voor de bouw van appartementen, maar de zaak werd al uitgesteld en momenteel staat het pand in verval er nog steeds ongewijzigd bij.- HCH