Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

VOETPADEN BIJ KROKUS IN HAKENDOVER, BIJ PASEN IN KUMTICH EN IN DE GROTE VAKANTIE IN BOST

TIENEN – De stad Tienen maakt verder werk van de aanleg van veilige en toegankelijke voetpaden. Vanaf februari komen een heel aantal straten in het centrum en de deelgemeenten aan bod. “De prioriteit gaat uit naar veilige voetpaden in de schoolomgevingen. Omwille van de verkeersveiligheid plannen we die werken, net als vorig jaar, in de schoolvakanties”, zegt schepen van Infrastructuur Tom Roovers.

Daarnaast wordt er werk gemaakt van nieuwe voetpaden in een heel aantal straten in het centrum en de deelgemeenten.

De Hollestraat in Hakendover © Google Maps

Na het afwerken van de werken in de Eeuwfeeststraat, Processieweg en Bosveldstraat, komen er dit voorjaar nieuwe voetpaden in de Oorlogsvrijwilligersstraat, Moespikstraat en Groenstraat en op het kruispunt van de Berg van Leningstraat. In het najaar gaat de stad nieuwe voetpaden aanleggen in de Weggevoerdenstraat, Tricotstraat, Kronkelweg, Mysteriestraat, Sint-Laurentiusstraat, Spoorwegstraat, Sint-Barbarastraat en Tassinstraat. Daarnaast worden ook de voetpaden in de Kerkomstraat verder aangelegd in combinatie met snelheidsremmende maatregelen.

Tijdens de krokusvakantie worden de voetpaden in de Hollestraat in Hakendover aangepakt. In de paasvakantie zijn de voetpaden in de schoolomgeving in de Groenhofstraat in Kumtich aan de beurt. In de zomervakantie zal de schoolomgeving van Bost aangepakt worden. Daar worden de voetpaden vernieuwd in de Potstraat en Sint-Odulphusstraat en op de Hannuitsesteenweg. – HCH