Ga naar de inhoud

OMGEVING VOETBALVELD: VOETBALKANTINE KLAAR TEGEN OKTOBER EN LAADPALEN ZIJN OOK OP KOMST

HOEGAARDEN – De ijzeren constructie van de nieuwe voetbalkantine staat er al, en momenteel worden zijwanden in gevelsteen opgetrokken. “Tegen begin of half oktober zal de kantine klaar zijn”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers, ook bevoegd voor sport. Tegen dan zullen ook de laadpalen in de omgeving van het cash point er staan op de parking.

“Alles zit op schema. We hadden wel enkele dagen vertraging door het slechte weer. De staalconstructie staat er en momenteel komt het metselwerk in façadesteen. Daarna komt het dak erop. In de douches is men al bezig met het uittekenen van de leidingen voor water en elektriciteit”, aldus de burgemeester.

De stalen constructie is klaar

“De vergunning voor de nieuwe laadpalen op de parking bij het voetbalveld is binnen. Er komen drie laadpalen en zes laadpunten. Tussen het cash point en de laadpalen zullen nog twee gewone parkings overblijven en dan komen de zes laadplaatsen. Dit komt er al voordat de kantine af is”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers.

BEWOGEN VOORGESCHIEDENIS KANTINE VORIG JAAR

Er werd in januari 2023 een omgevingsvergunning aangevraagd door het College voor het slopen van de kantine van SC Out-Hoegaarden en het bouwen van een nieuwe voetbalkantine met tribune. De oude kantine telde slechts één bouwlaag, de nieuwe zou er twee hebben. Hiervoor liep tot 11 februari 2023 een openbaar onderzoek. Het dossier werd uitgevoerd door Interleuven.  Vanuit de sector cultuur rezen toen toch heel wat vragen over de ‘dure’ voetbalkantine.

Bij de  raadszitting in mei 2023 was de absolute CD&V-meerderheid niet in voldoende aantal aanwezig, en de verzamelde Gewoon Wit-N-VA- Vooruit-oppositie wenste voor hen niet de kastanjes uit het vuur te halen in het dossier van de nieuwe voetbalkantine voor SC Out-Hoegaarden, omdat de oppositie nooit bij dit dossier betrokken werd. De oppositieraadsleden verlieten dus de raadzaal, waardoor er geen stemming kon plaats vinden. Er waren toen heel wat supporters van SC Out-Hoegaarden naar de raadszitting gekomen, maar die dropen ontgoocheld af.

Op de volgende  raadszitting van 13 juni 2023 kwamen nog enkele supporters opdagen, en nu kregen ze goed nieuws: de bouw van de kantine en de overeenkomst tussen de gemeente en SC Out-Hoegaarden werden goedgekeurd

De totale kost van de voetbalkantine zou meer dan 2,5 miljoen euro bedragen. En de gemeente zal na aflossing van de lening wel ongeveer 4 miljoen euro betaald hebben. SC Out-Hoegaarden zal jaarlijks een gebruiksvergoeding aan de gemeente moeten betalen, totdat over 40 jaar SC Out-Hoegaarden 1,555 miljoen euro zal terugbetaald hebben. Het startbedrag is 25.000 euro per jaar, tegen 2030 is dat 30.000 euro in 1940 meer dan 40.000 euro en het laatste jaar 51.000 euro.

In september 2023 startten de afbraakwerken van oude kantine en in oktober kwam er een pop-up kantine. De parking sporthal is nog steeds te bereiken via het basketbalveld. Ondertussen kwam er in 2024 nog een Cash Point bij op de eerste parking. – HCH