Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

VIJF TIENSE BEDRIJVEN ZAMELEN SAMEN BLOED IN: VOOR DE VIJFDE MAAL

TIENEN – Op  dinsdag 12 december 2023 bundelen Tiense Suiker, Citribel, BENEO, TMS Industrial Services, en Kim’s Chocolates hun krachten voor de 5 de editie van hun bloedinzamelactie. Dit waardevolle initiatief, georganiseerd op het terrein van de Tiense Suikerraffinaderij, onderstreept de gezamenlijke inzet van deze bedrijven voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Sinds de start in 2018 is deze samenwerking uitgegroeid tot een jaarlijks weerkerend evenement.

Tijdens de bloedinzameling vorig jaar

De bloedinzamelactie heeft als voornaamste doel het ondersteunen van het Rode Kruis in hun missie de bloedvoorraad op peil te houden en het vergroten van de bewustwording over het belang van bloeddonaties. December staat bekend als een maand met een lagere opkomst van vaste donoren en daarom roepen de bedrijven hun medewerkers op om actief deel te nemen aan deze levensreddende inspanning.

De 5de editie belooft een groot succes te worden, met een groot aantal medewerkers dat zich heeft ingeschreven. Vorig jaar waren de donatiestoeltjes constant bezet en bovendien werden maar liefst 19 nieuwe donoren geregistreerd.

Achteraf ontvangen de bloeddonoren een speciale goodiebag, gevuld met gadgets van de deelnemende bedrijven. Dit gebaar benadrukt niet alleen de waardering voor de donoren, maar ook de kracht van samenwerking tussen de betrokken bedrijven.

De actie loopt op dinsdag 12 december van 11 tot 15 uur in het T-center, het bezoekerscentrum van de Tiense Suikerraffinaderij aan de Vinckenboschvest. – HCH