Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

VIA TIENEN UITGEROEPEN TOT OLYMPIADESCHOOL KLASSIEKE TALEN

TIENEN / REGIO – Voortaan mag Via Tienen zich ‘Olympiadeschool Klassieke Talen’ noemen en daar is de school bijzonder fier op. De school ontvangt dit label omdat ze de laatste drie jaren met leerlingen uit het vijfde en het zesde jaar Latijn deelnam aan de Vlaamse Olympiade voor Latijn en Grieks.

 “Aan de Olympiades doen de sterkste klassen en leerlingen van Vlaanderen mee. Op die manier kan je als school je kwaliteit meten en onze vakken onder de aandacht brengen”, aldus Gabriel Van Brempt, leerkracht klassieke talen.

In deze wedstrijd worden niet alleen de kennis van en het inzicht van de leerlingen in de klassieke talen op de proef gesteld, ook hun poëtisch taalgevoel moeten de leerlingen naar boven halen om een mooie Nederlandstalige vertaling te formuleren.

Leerlingen van VIA Tienen

De leerlingen van Via Tienen scoren jaarlijks goede punten op de Olympiade. Zo sleepten ze in het verleden al een eervolle vermelding voor Grieks in de wacht en mocht een leerling Latijn als laureaat samen met enkele andere winnaars uit Vlaanderen naar Rome.

Wie de kersverse Olympiadeschool in actie wil zien, kan op zaterdag 25 mei de campus bezoeken tussen 14 en 17 uur tijdens haar opendeurdag. – HCH