Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

VIA TIENEN EN DE TECHNIEK- EN WETENSCHAPSACADEMIE VAN HOGESCHOOL UCLL GAAN PARTNERSCHAP AAN

TIENEN – Via secundair en Via-basisscholen Immaculata en Sint-Jozef gaan een partnerschap aan met de Techniek- en WetenschapsAcademie (TWA) van Hogeschool UCLL. Twee maanden lang kunnen kinderen van 6 tot 14 jaar STE(A)M-workshops volgen na de schooluren in de STEM-lokalen van Via secundair.

 Met deze workshopreeks willen de twee Via-basisscholen en Via secundair de leerlingen op een laagdrempelige en speelse manier laten kennismaken met techniek en wetenschap. Zo leren de deelnemers een basketballende robot in elkaar zetten of programmeren ze hun eigen retro computerspel.

Leerlingen tijdens een workshop

“De activiteiten worden met de leeftijd uitdagender en meer divers. Hierdoor komen de leerlingen in aanraking met een brede waaier aan technische en maatschappelijke uitdagingen en verwerven ze spelenderwijs probleemoplossende vaardigheden.”, zegt Evy Poleunis, directeur van de Eerste Graad Via Tienen.

De workshop start met het aanleren van enkele basisvaardigheden waarna de leerlingen gaandeweg meer vrijheid krijgen en zelf ontdekken wat mogelijk is. Tegen het einde van de workshop zijn ze in staat om volgens de principes van onderzoekend leren zelfstandig of in duo,  enkele gepaste STE(A)M-uitdagingen aan te gaan. – HCH