Ga naar de inhoud

VERKEERSMAATREGELEN IN TIENEN KOMENDE WEEK : MET OPNIEUW EEN SUIKERCORRIDA

TIENEN – De komende week zijn er heel wat verkeersmaatregelen in Tienen, ook al door grote organisaties het komende weekend zoals de Suikercorrida en de Kweikersdag. Wie hem ooit gelopen heeft, houdt er warme herinneringen aan over: de Suikercorrida. Na een afwezigheid van 16 jaar komt deze loopwedstrijd voor de Tiense scholen op vrijdag 6 oktober 2023 opnieuw naar het hart van de stad. Zo’n 4.000 kinderen en jongeren zullen het beste van zichzelf geven op drie parcours op en rond de Grote Markt.

Tijdens de 15de Suikercorrida in 1996

Beauduinstraat: Voor het plaatsen van een vrachtwagen voor het uitvoeren van chapewerken, wordt de Beauduinstraat tussen het Kapucijnenplein en de Veemarkt afgesloten op maandag 2 oktober van 9 tot 15 uur afgesloten. . Er wordt een omleiding voorzien via het Kapucijnenplein – Kapelstraat – Donystraat – Leopoldvest – Leopoldvest (ventweg).

Pastorijstraat:  Van dinsdag 3 tot en met dinsdag 10 oktober wordt de Pastorijstraat ter hoogte van huisnummer 230 afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien via de Verbindingsstraat – Jubileumlaan – Grimdeveld. Tussen het Grimdeveld en de werfzone wordt gedurende de werken tweerichtingsverkeer toegelaten.

Vondelstraat: Van vrijdag 6 tot en met vrijdag 13 oktober wordt de Vondelstraat tussen de kruispunten met de Daalstraat afgesloten voor het uitvoeren van nutswerken. Er wordt een omleiding voorzien via de Daalstraat.

Broekstraat :  Op vrijdag 6 oktober van 9 tot 13 uur wordt de Broekstraat ter hoogte van huisnummer 2 afgesloten voor een verhuis. Hierdoor wordt de Peperstraat doodlopend. Op de Wolmarkt wordt de rijrichting omgekeerd zodat het verkeer komende van de Minderbroedersstraat weg kan via de Veemarkt. Voor plaatselijk verkeer geldt tweerichtingsverkeer in de Broekstraat en Peperstraat.

Suikercorrida : Voor de organisatie van de Suikercorrida op vrijdag 6 oktober  gelden er verschillende verkeersmaatregelen in het stadscentrum. Een volledig overzicht is terug te vinden op deze website.

Kweikersdag :  Voor de organisatie van Kweikersdag op zaterdag 7 oktober  gelden er verschillende verkeersmaatregelen in het stadscentrum. Een volledig overzicht is terug te vinden hier.  – HCH