Ga naar de inhoud

VERKEERSMAATREGELEN IN TIENEN: BUURTBABBEL EN TIJDRIJDEN

TIENEN – Dit weekend en begin volgende week wordt er verkeershinder verwacht in verschillende centrumstraten van Tienen. Op zaterdag 16 september  wordt de Strijdersstraat van 9 uur tot middernacht tussen de Zegestraat en de Waaibergstraat afgesloten voor de organisatie van een buurtbabbel. Op zondag 17 september is er dan weer het kampioenschap tijdrijden door de fietsersbond.

De Fietsersbond organiseert op zondag 17 september  het ‘Tiens kampioenschap tijdrijden’. Hiervoor worden heel wat straten afgesloten van 11 tot 19 uur in het centrum.

Kampioenschap tijdrijden fietsersbond © Paul Vandeneynde

De Waaibergstraat, Veldbornstraat,  Alexianenweg, Academiestraat tussen de Alexianenweg en de Kalkmarkt, Kalkmarkt , Grote Markt tussen de Gilainstraat en de uitrit van de parking, Gilainstraat tussen de Academiestraat en Waaibergstraat, worden afgesloten.

Noteer ook hinder op de Aarschotsesteenweg vanaf maandag 18 september. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het asfalt en de riooldeksels op de Aarschotsesteenweg (N223) in het gedeelte vanaf Begrafenissen Rummens tot net voor het Rozenhof. Hierdoor zal de steenweg van maandag 18 tot en met vrijdag 29 september afgesloten worden voor doorgaand verkeer. De omleiding naar aanleiding van deze werken wordt aangepast en loopt in beide richtingen via de Kumtichstraat – Leuvenselaan – Withuisstraat. In de Kumtichstraat geldt een parkeerverbod. – HCH