Ga naar de inhoud

VERHUIS VAN BLUE-BIKES NAAR ALBERTVEST EN KABBEEKVEST: 2166 RITTEN IN 2023

TIENEN -De blauwe deelfietsen van Blue-bike verhuizen van de Sporthalstraat naar de Albertvest en Kabbeekvest. Zo hopen stad Tienen en Blue-bike nog meer Tienenaars te overtuigen om aan fietsdelen te doen. De twaalf deelfietsen zijn vanaf nu beschikbaar op de nieuwe locaties. Het ontleenpunt aan het station blijft behouden.

Het gebruik van Blue-bike in Tienen zit in de lift. Steeds meer mensen gebruiken de blauwe deelfietsen van Blue-bike om zich vlot en efficiënt te verplaatsen in Tienen. In 2021 waren er in totaal 1.484 ritten in Tienen, in 2023 waren dat er al 2.166. 

Blue-bikes

Om nog meer aan te zetten tot deelmobiliteit, worden de fietsen van de minder frequent gebruikte locatie aan de Sporthalstraat nu verplaatst naar de Albertvest, aan bushalte Kerk Heilig Hart. Deze locatie wordt ingericht als Hoppinpunt, waar je vlot kan overstappen van het ene op het andere vervoermiddel. Er is nu al een ruim aanbod met parkeergelegenheid, overdekte fietsenstalling, laadplaatsen voor fietsen en auto’s, een deelwagen, parkeerplaatsen voor personen met een handicap en een bushalte. De deelfietsen vormen een uitbreiding van het mobiliteitsaanbod.

Een tweede nieuwe locatie voor de Blue-bikes is de Kabbeekvest. Ook daar komen zes deelfietsen, ter hoogte en aan de kant van het Sociaal Huis. Ook de Kabbeekvest is een bestaand Hoppinpunt.

Een jaarabonnement kost 12 euro. Voor de eerste 24 uur betaal je 2,5 euro , nadien per factuur aangerekend, een extra voordelig tarief dankzij de stad Tienen die 1 euro bijpast. Met een lidmaatschap hebben Blue-bikeleden niet alleen in Tienen een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België. Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 130 locaties in België een fiets ontlenen.

Om Tienenaars te stimuleren om de nieuwe locaties te gebruiken, zorgt Blue-bike voor een promocode die recht geeft op het eerste jaar gratis lidmaatschap. Met de code ‘Tienenfietst’ kunnen nieuwe gebruikers zich t.e.m. 31 mei ’24 hier aanmelden. – HCH