Ga naar de inhoud

VERBOUWINGEN VOORZIEN IN KOUTERHOF AAN DE BROUWERIJ

HOEGAARDEN – In Hoegaarden wordt het Kouterhof gemist, maar nu komt er na bijna twee jaar windstilte toch schot in de zaak. AB InBev heeft een aanvraag ingediend voor verbouwingswerken aan het Kouterhof. Het blijft horeca en feestzaal, maar er is nog geen termijn van heropening op geplakt. Burgemeester Jean-Pierre Taverniers: “De aanvraag is op het schepencollege behandeld. De beslissing van het College wordt nu uitgehangen voor 30 dagen. Er is in die periode mogelijkheid voor beroep.”

Het Kouterhof sloot in november 2021 de deuren. De brasserie van de brouwerij in Hoegaarden, werd toen al 21 jaar uitgebaat door de bvba, waar Eric Cauwberghs en Marleen Steenwegen, zaakvoerders van zijn. Wat de brouwerijgigant er in de toekomst mee zou aanvangen was toen nog niet geweten.

Eén van de laatste dagen voor de sluiting in november 2021

Eric Cauberghs  en Marleen Steenwegen  zaakvoerders van de bvba stonden de hele tijd in de keuken van het Kouterhof. De hele familie Cauwberghs is trouwens steeds verbonden geweest met de zaak. ‘Wij hadden graag nog drie jaar doorgedaan, maar de onderhandelingen voor de verlenging van ons contract zijn afgesprongen”, vertelde Eric ons toen.

Het Kouterhof is al jarenlang een begrip in Hoegaarden. Op de dag van de heropening van brouwerij de Kluis, een jaar na de grote brand van 1985, kreeg de hoeve Dumont de naam “Ontmoetingscentrum Kouterhof”. In 1984 had Pierre Celis voor de brouwerij de Kluis het pachthof Dumont gekocht met de bedoeling er de toeristische groepen te ontvangen.  Het Kouterhof werd ondergebracht in de oude koeienstallen van de herenboerderij. Later groeide het Kouterhof uit tot een bekende brasserie, die sinds 2000 door de bvba werd geleid.

Na de sluiting bleef het lange tijd windstil rond het Kouterhof, maar nu met de het onderzoek naar een vergunning voor de verbouwingen, komt er schot in de zaak.- HCH