Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

VERBINDING OUTGAARDEN – GOETSENHOVEN OP 1 DECEMBER WEER OPEN

OUTGAARDEN –  Op maandag 8 augustus vorig jaar  starten de werken aan de Goetsenhovenstraat in Outgaarden. Hierdoor was er geen doorgaand verkeer mogelijk van Outgaarden naar Goetsenhoven en uiteraard omgekeerd. Er werd gedurende meer dan een jaar een omleiding voorzien via Tienen, langs de invalsweg naar de E40, de ring van Tienen en de Hannuitsesteenweg. Uiteraard kon men er op sommige momenten wel door, maar eigenlijk was de weg afgesloten. Op 1 december is dit definitief voorbij want dan gaat de weg weer officieel open.

De omgeving van de kapel wordt heraangelegd

“Op dit ogenblik ligt er al 10 dagen beton en die moet 20 dagen uitharden. Ondertussen zal nog wel verder gewerkt worden aan de voetpaden en ook de omgeving van het kapelletje. Daarna moet er nog een stuk asfalt komen , vanaf het kruipunt met de Boterstraat en de Hoogstraat, richting kerk. Die asfaltlaag wordt gelegd tegelijk met de asfaltering in Nerm. Dan komt dezelfde machine voor beide werken. Eind november moet alles klaar zijn en dan gaat begin december de weg weer volledig open”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers.

In fase 1 kwamen er afgescheiden fietspaden aan beide zijden van de rijweg in de Goetsenhovenstraat en nieuwe openbare verlichting tot aan de brug van de HST en E40.

Verderop richting kerk komt er nog asfalt

In fase 2 kwam nieuwe wegenis vanaf de Blokstraat tot en met het kruispunt Jongensschoolstraat – Hoogstraat, en de heraanleg van het pleintje aan de kapel. Er werd ook gescheiden riolering gelegd. De kosten werden bij aanvang geraamd op 1,8 miljoen euro. – HCH