Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

VEILIGE SCHOOLOMGEVINGEN VOOR TIENEN CENTRUM

TIENEN – Afgelopen zomer werd er hard gewerkt om de schoolomgevingen in Tienen veiliger en aangenamer te maken. Hierbij ligt de focus op de veiligheid van de kinderen. De maatregelen kaderen binnen het bereikbaarheidsplan van de stad waarin de straten rondom de scholen prioriteit krijgen. Met tijdelijke inrichtingen, de nodige evaluatiemomenten, nieuwe verkeersmaatregelen en extra ruimte voor fietsers en voetgangers, wil de stad ervoor zorgen dat de snelheidsbeperking van 30 km/uur beter gerespecteerd wordt en dat iedereen op een  prettige, maar vooral veilige manier naar school kan gaan.

De opening van de veilige schoolomgeving aan de Waaiberg door het stadsbestuur

De Alexianenweg, Academiestraat en Waaibergstraat kregen tijdens de zomervakantie een tijdelijke herinrichting. Er werd een aangename en veilige schoolomgeving gecreëerd met behulp van kuipplanten, vlonders en houten zitelementen. In de Waaibergstraat werd bijkomend geïnvesteerd in bredere voetpaden. Speelse verftekeningen op de weg maken bestuurders duidelijk dat ze in een schoolomgeving rijden.

Het eenrichtingsverkeer in de Alexianenweg richting Veldbornstraat blijft. Ook de Academiestraat is vanaf 1 september een eenrichtingsstraat. Beide straten worden fietsstraten met een fietssuggestiestrook in de tegenrichting. Wie met de wagen naar school gaat, kan gebruikmaken van de kiss-and-ridezones op de Kabbeekvest en Sliksteenvest, in de Onze-Lieve-Vrouw-Broedersstraat en in de Veldbornstraat.

Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de snelheidsbeperking van 30 km/uur beter gerespecteerd wordt en dat het aangenamer en veiliger is om te voet of met de fiets naar school te gaan.

OOIEVAARSTRAAT EN NIEUW OVERLAAR

Vanaf 1 september  is de Ooievaarstraat een schoolstraat. Dit betekent dat de straat afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer op schooldagen tussen 08 en 8.30 uur en tussen 15 en 16 uur. Op woensdag is dit van 8 tot 8.30 uur en van 12 tot 12.30 uur. Samen met de invoering van de schoolstraat, is er ook een kiss-and-ridezone afgebakend in de OnzeLieve-Vrouw-Broedersstraat, aan de zijde van de Hennemarkt.

De voormalige kerk in Nieuw Overlaar is voortaan de nieuwe locatie van basisschool De Toverwijzer. De zone 30 in de woonwijk werd daarom uitgebreid rond de school. Op de Oorbeeksesteenweg, nabij het Mulkplein, kunnen ouders hun kinderen veilig afzetten en laten oversteken aan een nieuwe kiss-and-ridezone en twee nieuwe zebrapaden. Ook ter hoogte van de schoolpoort siert een zebrapad het wegdek. Door de aanleg van een wegversmalling stap je hier nu veilig op het verbreed voetpad. – HCH