Ga naar de inhoud

VANESSA DEKEYZER 20 JAAR JOURNALIST

REGIO – In 2013 startte Vanessa Dekeyzer haar loopbaan als journalist bij Het Laatste Nieuws, nu 20 jaar geleden. Ondertussen is ze overgestapt naar Het Nieuwsblad en doet ze ook regionale berichtgeving voor Radio 2. Zo doet ze op dit ogenblik de berichtgeving voor het Nieuwsblad in Hoegaarden, in opvolging van Achiel Baeken en Raymond Billen.

“Exact 20 jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de journalistiek. Ik heb al veel droevige, moeilijke, uitdagende maar ook leuke, mooie, hartverwarmende verhalen mogen schrijven. En ik heb in die vele jaren ook veel boeiende en fijne mensen mogen leren kennen. Bedankt iedereen voor al die verhalen. Laat ze maar blijven komen”, aldus Vanessa.

Vanessa Dekeyzer

Van 2013 tot 2020 mocht ondergetekende samenwerken met Vanessa, met mooie herinneringen aan Suikerrock.  Lees hier wat ik er in mijn publicatie ‘Veertig jaar regiojournalist: Een uit de hand gelopen hobby’, te lezen op deze website onder de rubriek publicaties, over schreef begin 2022.

 “Na het verdwijnen van Koen Roelants waren ze blijkbaar niet gehaast bij HLN om een nieuwe redacteur aan te trekken, want ik nam het weer full time over voor Tienen, Glabbeek en Landen. Ze trokken wel Geert Arron aan, maar die bleef slechts zes maanden. Na Arron contacteerden ze Roel Van Espen, maar die wilde een part time job, in combinatie met mij, omdat hij zich vooral op muziek wilde concentreren. Hij bleef uiteindelijk twee dagen. Het was wachten tot september 2003 op Vanessa Dekeyzer die tot in juni 2020 schitterend werk voor Het Laatste Nieuws zou leveren, een collega waar het altijd fijn werken mee was.”

“ Toen Vanessa in verwachting was nam ik een aantal activiteiten van haar over. Aangezien het de regel is dat een journalist nooit artikels schrijft over zichzelf, schreef Vanessa steeds de artikels over de publicatie van mijn boeken. Zo kon ik ook de verslaggeving doen van haar deelname aan de marathon van New York in 2018. Vanessa was de sterkhouder van Het Laatste Nieuws, tot De Swaef erbij kwam en het hele team uit elkaar speelde.” Iedereen moest weg, want ze gingen een ‘betere’ krant maken. Kijk ernaar en oordeel.

Zo ging Vanessa over naar het Nieuwsblad en Radio 2. Nog veel succes Vanessa! – HCH