Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

VANAF 1 JULI WIJZIGING IN HET AANBOD AAN BUSSEN

HOEGAARDEN / MELDERT / OUTGAARDEN – ‘De Lijn blijft bewegen en werkt voortdurend aan een beter openbaar vervoer. Daarom zijn er vanaf 1 juli 2024 in de regio wijzigingen aan het aanbod’, zo wordt officieel het nieuwe aanbod voorgesteld. Maar uiteindelijk worden het minder bussen, met wel minder uitstoot van CO2.

Tijdens de spits reden de bussen van lijn 6 Wijgmaal, Leuven, Bierbeek, Neervelp, lange trajecten tot aan Hoegaarden. Dat is nu niet meer het geval. Wel rijdt de bus tot aan de halte Neervelp Carpool. Als alternatief kunnen scholieren gebruikmaken van de aangepaste lijnen 541 en 580, evenals de flexbus. De reis van Hoegaarden naar Leuven is nu eenvoudiger dankzij verbeterde treinaansluitingen met lijn 62 en lijn 629 in Tienen.

Het logo van De Lijn

Er is een nieuwe lijn 62, Tienen – Hoegaarden – Geldenaken. Deze lijn rijdt via de N221, de oude weg via Overlaar,  van Tienen naar Hoegaarden. Van daaruit rijdt de bus via de N29 verder tot Geldenaken. Deze lijn vervangt het gekende aanbod van lijn 360 en volgt dezelfde reisweg.

Er komt een nieuwe lijn 629 Tienen – Hoegaarden – Outgaarden. Deze lijn vervangt de gekende lijn 361. Lijn 629 rijdt via de N221 van Tienen naar Hoegaarden – en van daaruit gaat het verder tot Outgaarden. Alleen tijdens de spitsuren in de week is deze lijn beschikbaar. Voor reizen in het weekend of tijdens de daluren moeten de inwoners van Outgaarden lijn 62  nemen vanaf halte Hoegaarden Altenaken.

Het aanbod van Lijn 541, Tienen – Haasrode wordt uitgebreid met twee ritten tijdens de ochtend en twee ritten na schooltijd. Tijdens de ochtend rijdt er een bus van Opvelp Kruispunt  (Lijn 541) naar Tienen Station. En er is ook de optie om te reizen tussen Haasrode en Meldert Baan. Na schooltijd volgen de twee ritten hetzelfde traject tussen Tienen en Haasrode. Een alternatief dus voor de leerlingen die naar Meldert moeten, na de inkorting van Lijn 6.

De Lijn 580 Tienen – Hoegaarden rijdt volgens een aangepaste route. De bus gaat via de N221 naar Hoegaarden, om daar scholieren op te pikken die gebruikmaken van lijn 6 om naar het Sint-Janscollege te gaan.

Lijn 381 Tienen – Honsem rijdt niet meer. In de plaats moet men gebruik maken van lijn 541 Tienen – Haasrode (die beter is afgestemd op de schooluren) of van De Lijn Flex.

Vanaf 2 juli 2024 start de nieuwe bediening van de markt in Tienen op dinsdagen. Acht speciale marktbussen brengen je vanuit de dorpskernen in de buurt naar de markthalte op de Grote Markt (aan de Gilainstraat) en weer terug. – HCH