Ga naar de inhoud

VAN SPROOKJESHUWELIJK TOT TROUWMODESHOW IN VILLA HUGARDIS

HOEGAARDEN – In het wzc Villa Hugardis wordt deze week een huwelijksweek georganiseerd. De week startte met een sprookjeshuwelijk van Assepoester en haar prins, ingehuldigd door schepen Filip Havet. Maar er volgt nog heel wat deze week, o.a. een huwelijksdiner en ook nog een défilé waarbij huwelijks – en suitemode wordt geshowd.

 

Bekijk hier de videofilm van de plechtigheid in de cafetaria van Villa Hugardis.

Roos en Achille geven elkaar het jawoord of Assepoester en de prins

Laura Coel: “We proberen bij deze activiteiten niet alleen de bewoners maar ook mensen van buiten het wzc erbij te betrekken. We starten met het sprookjeshuwelijk van Assepoester en haar prins. Het hele verhaal werd gespeeld door kleuters van de 2 de kleuterklas van GBS”.

“Roos was Assepoester en Achille was de prins. De andere kinderen waren de figuren uit de film en er was zelfs een cameraman bij. Roos en Achille gaven elkaar het jawoord voor schepen Filip Havet. Uiteraard mochten de ringen niet ontbreken”, aldus Laura.

Het is de hele week huwelijksweek in Villa Hugardis. Overal hangen er trouwfoto’s in het onthaal en de cafetaria. Het gaat om trouwfoto’s van gemeentepersoneel en van familie van de bewoners. Op dinsdag is er een huwelijksdiner. Daarin zal de traditionele vol-au-vent of het vidééke niet ontbreken. Dit was typisch voor alle grote feesten vroeger.

Nu donderdag om 14 uur is er een défilé met trouw – en suitekledij. Deze kledij werd verzameld bij familie van de bewoners.  De show gebeurt door vrijwilligers en familie van de bewoners. – HCH