Ga naar de inhoud

VAN ALLE KANTEN TIENEN: NIEUW BOEK OVER SUIKERSTAD

TIENEN – Op vrijdag 7 juni om 20 uur wordt in de Sint-Germanuskerk van Tienen het nieuwe boek ‘Van alle kanten Tienen’ voorgesteld. Bij de voorstelling zijn de auteurs aanwezig en worden er passages uit het boek voorgelezen. Het boek kan ter plaatse gekocht worden en wie voorintekende kan het komen afhalen. Om organisatorische redenen vraagt Kiwanis Tienen Hageland om wel op voorhand deelname te melden.

De drie auteurs

De auteurs van dit boek zijn Staf Thomas, Rik Poulman en Anne Somers. De fotografie is van Merel Libersens. In dit boek wordt Groot-Tienen voorgesteld met de bedoeling dat de lezer de historische binnenstad en omgeving zelf eens gaat verkennen.

Gelukkig bleven belangrijke monumenten gespaard van het oorlogsgeweld in het verleden. In sommige wijken behield de stad haar typische uitzicht uit de 18 de eeuw. Dat zijn de dingen dier de drie auteurs willen laten zien. Diverse facetten van de samenleving komen aan bod.

Bij de voorstelling op vrijdag 7 juni om 20 uur in de Sint-Germanuskerk op de Veemarkt worden er passages voorgelezen, en wordt een glaasje aangeboden door Kiwanis Tienen Hageland. De muzikale omlijsting van deze avond is in handen van ‘Four Times a Lady’, een kwartet van professionele gitaristes.

Het boek kan worden besteld door overschrijving van 35 euro op rekening BE86 7340 3006 4450 van Kiwanis Tienen Hageland en kan op 7 juni worden afgehaald na de voorstelling. Kan ook worden opgestuurd (€ 7 verzendingskosten). Ter plaatse is het ook te koop. Om organisatorische redenen vraagt Kiwanis om uw aanwezigheid te melden. Dit kan via secretatis.kiwanistienen@gmail.com – HCH