Ga naar de inhoud

URBAN RUN DOOR KLOOSTER EN SCHOOL MARIADAL

HOEGAARDEN – Van maandag 26 februari tot en met donderdag 7 maart staan de lessen in de Vrije Basisschool Mariadal uit Hoegaarden in het teken van ‘Sport & spel’, dat is dit schooljaar het thema van de jaarlijkse projectweken. Een hoogtepunt van deze projectweken staat gepland na de schooluren op vrijdag 1 maart. ’s Avonds wordt er een Urban Run georganiseerd die toegankelijk is voor iedereen.

Er is een tocht van 2 kilometer uitgestippeld die gewandeld of gelopen kan worden en die de deelnemers leidt door de school- en kloostergebouwen, de Sint-Rochuskapel en het domein van Mariadal in Klein-Overlaar.

In de kloostergang van Mariadal

Tijdens deze belevingsrun vloeien sport en cultuur samen. Om die reden zullen diverse muzikale acts en een vuurspektakel voor de nodige animatie onderweg zorgen, terwijl aangepaste verlichting en klanken voor een nog grotere beleving zullen zorgen. Er zullen ook drank- en eetstandjes zijn.

Er kan op vrijdag 1 maart vrij gestart worden tussen 18.30 uur en 19.30 uur. De deelnameprijs is 4 euro, kinderen jonger dan 12 jaar starten gratis. Honden, kinderwagens en buggy’s zijn echter niet toegelaten. In het kader van de acts heeft o.a. de dansgroep Get on Up van jeugdhuis de Klup de leden opgeroepen om te komen dansen langs het parcours

In de loop van de projectweken staan er in de klassen heel wat activiteiten op het programma. Er wordt gewerkt met de 5 ringen van de Olympische spelen die elk staan voor een thema. Zo komen de thema’s: ‘snelheid’, ‘uithouding’, ‘bouw’, ‘denk’ en ‘samen’ aan bod. Er wordt elke ochtend samen gestart met een dansje op de speelplaats.

Op donderdag 7 maart sluit het project af. In de voormiddag organiseren de leerlingen van het zesde leerjaar hun jaarlijkse kid@bizz-marktje, volledig in het thema ‘Sport & spel’. Ze verkopen hierin zelfgemaakte producten en bieden zelfontworpen diensten aan, de andere leerlingen van de lagere school zullen hun klanten zijn. In de namiddag zal er als slot een groot spel zijn dat gespeeld wordt met alle leerlingen van de school. – HCH