Ga naar de inhoud

TWEEDE PARTICIPATIEMOMENT OVER DE WEI AAN ’T PAENHUYS

HOEGAARDEN – Op dinsdag 26 maart van 19.30 uur tot 22 uur is er in ’t Paenhuys de tweede sessie om mee te denken over de toekomst van de wei aan het Paenhuys. Dit is een evenement van Gemeente Hoegaarden, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Avansa Oost-Brabant. Op dit tweede participatiemoment worden de dromen uit de eerste sessie eind februari concreet. Op die eerste sessie was er een grote publieke belangstelling (foto).

Het doel is eindigen met een breed gedragen invulling voor de weide, die de basis vormt voor de eerste ontwerpschets die Regionaal Landschap Zuid-Hageland tekent.

Tijdens de eerste sessie © gem. Hoegaarden

Dit is de tweede van drie avonden waarin met alle inwoners van Hoegaarden wordt gezocht naar een nieuwe invulling voor de prachtig ommuurde weide rond het Paenhuys, gelegen in het hart van Hoegaarden.

In de eerste sessie eind februari zochten de aanwezigen antwoorden op de volgende vragen:  hoe kunnen we voedselproductie en ontmoeting samenbrengen op deze prachtige plek in landbouwgebied? Hoe maken we er samen een plek van waar mens, plant en dier zich thuis voelen? Wat is er nodig zodat deze plek ook mooi in het omliggende landschap en bij de dorpskern van Hoegaarden past?  – HCH