Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

TWEEDE KEER GOUD VOOR BELGEN IN ADELAIDE

HOEGAARDEN / TIENEN / AUSTRALIË – Het Innoptus Solar Team is zonet als eerste gefinisht in de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat plaatsvindt in Australië. De studenten van de KU Leuven pakken hiermee voor de tweede keer op rij goud, nadat ze in 2019 al eens wereldkampioen werden. De ingenieursstudenten hebben een foutloze editie achter de rug. Onder hen een Hoegaardier en een Tienenaar.

Het Belgische team na de overwinning © Innoptus Solar Team

De Belgen pakten vandaag de felbegeerde titel en konden hiermee hun ultieme doel waarmaken. Na 15 maanden werken aan de Infinite, hun zonnewagen, kwamen ze vandaag als eerste over de finish in Adelaide. De studenten nemen hiermee de wereldtitel voor de tweede maal op rij mee naar huis. Voor de teamleden is het een droom die uitkomt.

De tocht voerde hen van Darwin tot Adelaide. De laatste dagen stak een wind op. Door hun innovatieve vin kon hun zonnewagen, de Infinite, op snelheid blijven. Hierdoor konden ze hun grootste concurrent, het team uit Twente, op afstand houden. – HCH

Alle info hier