Ga naar de inhoud

TWEE VOORMALIGE SCOH SPELERS GESELECTEERD VOOR RODE DUIVELS VANAVOND

HOEGAARDEN – Op woensdag 15 november om 20.45 uur spelen de Rode Duivels op het terrein van OH Leuven een vriendschappelijke wedstrijd tegen Servië. Bij de selectie van de Rode Duivels, twee oud-spelers van SC Out- Hoegaarden, namelijk Ameen Al Dakhil (22j)  en Aster Vranckx (21j). Ze werden al eerder geselecteerd voor de Rode Duivels, maar vanavond zouden ze beiden aan de aftrap staan in Leuven, omdat de Heizel onbespeelbaar is door de vele regen van de voorbije dagen.

Ameen en Aster © SC Out-Hoegaarden

Ameen Al-Dakhil werd geboren in de Irakese hoofdstad Bagdad, maar verhuisde op vijfjarige leeftijd naar België.  Via Hoeleden (VS Kortenaken) stapte hij over naar SC Out-Hoegaarden.  Na zijn seizoen bij Hoegaarden ging het plots heel snel: na amper 4 maanden bij KVK Tienen was hij al naar Anderlecht. In 2016 stapte hij over naar de jeugdopleiding van Standard Luik. Hij maakte in januari 2022 de overstap naar  STVV. Een jaar later verliet hij voor 5 miljoen euro de club al,  voor Burnly F. Hij werd in 2023 voor het eerst geselecteerd bij de Rode Duivels.

Aster Vranckx groeide op in Kortenberg . Hij begon op zijn achtste met voetballen. Eerst bij SC Out-Hoegaarden waar hij twee jaar speelde (2008-2010), bij de U8 en U9.. Daarna ging hij naar KVK Tienen en vervolgens naar Woluwe-Zaventem, een toenmalige tweedeklasser met een jeugdopleiding die samenwerkt met Anderlecht. Hij werd in 2016 opgenomen in de jeugdopleiding van KV Mechelen. In 2021 vertrok hij naar het Duitse Wolfsburg die hem in 2022 verhuurde aan AC Milaan. In 2023 debuteerde hij bij de Rode Duivels.- HCH