Ga naar de inhoud

TT AWARD VOOR WILMA GEVOLGD DOOR RZ H. HART EN GODISON

TIENEN – Toegankelijk Tienen zopas haar jaarlijks persmoment. Dan werden ook de Awards uitgereikt aan instellingen, horeca en handelszaken die hun locatie toegankelijker maakten. Dit jaar werd ‘Wilma’ op de Grote Markt de laureaat. Dit is al de tweede keer dat Wilma dit jaar een prijs kaapt.

Het prioriteitenplan 2024-30 van Toegankelijk Tienen werd voorgesteld. “Alle voetpaden van de stad en haar deelgemeenten dienen aangepast te worden om toegankelijker te zijn voor rolstoelen, ouderen met of zonder rollator, jonge gezinnen met brede kinderwagens enz. We vragen ook dat het recent in voege getreden bereikbaarheidsplan van de stad grondig wordt bijgestuurd” zegt Paul Rabau, voorzitter van Toegankelijk Tienen.

De uitreiking van de award

Het parkeerbeleid voor personen met een beperking en de handhaving ervan verdient meer aandacht; het is wenselijk dat de stad op een correcte manier meer inspraak en participatie organiseert om de burger een stem te geven waarmee het beleid echt rekening houdt, voegde Paul Rabau toe.

Traditioneel werden eveneens de genomineerden voor de TT-award 2024 bekend gemaakt. Dit jaar werd “Wilma” de laureaat. RZ H. Hart Tienen en Godison (Goetsenhoven) kregen een eervolle vermelding.

Toegankelijke Tienen zal op donderdag 18 april in het VTC , van 13.30  uur tot 16.30 uur, een debat organiseren over de Lijn, haar Flex-bussen en Hoppinpunten onder de titel “Een goede mobiliteit is troef, maar waar loopt het stroef?”. Iedereen welkom na inschrijving.  Info hier – HCH