Ga naar de inhoud

TROUWEN IN HET STADSPARK VAN TIENEN

TIENEN – Vanaf woensdag 1 mei kunnen Tienenaars ook in openlucht in het huwelijk treden. In de periode van mei tot en met september biedt de stad Tienen buitenhuwelijken aan in het stadspark. Zo’n ceremonie in openlucht kost 100 euro.  Tot voor kort konden Tienenaars die elkaar het ja-woord willen geven daarvoor enkel terecht in de raadzaal van het stadhuis. Vanaf woensdag 1 mei kunnen inwoners ook een aanvraag indienen om in openlucht te trouwen.

De stad Tienen zorgt voor een mooie inkleding in het stadspark zodat trouwers in een unieke en romantische setting in het huwelijk kunnen treden. De prijs voor een ceremonie in de raadzaal bedraagt 50 euro en de prijs voor een ceremonie in openlucht 100 euro.

Het stadspark© stad Tienen

Stad Tienen kan wel beslissen om de plechtigheid te laten plaats vinden in het stadhuis als de weersomstandigheden een buitenhuwelijk niet toelaten of wanneer de veiligheid niet kan gegarandeerd worden.  Schepen van dienstverlening Gijsbrecht Huts: “De mogelijkheid om buiten te kunnen trouwen is echt een meerwaarde voor onze inwoners. Verliefde koppels krijgen de kans krijgen om hun geloften in het prachtige stadspark af te leggen. We gaan deze locatie telkens mooi aankleden zodat trouwers de mooiste dag van hun leven kunnen vieren in een bijzonder decor. We zijn trots dat we hen deze mogelijkheid kunnen bieden.” – HCH

Tags: