Ga naar de inhoud
Tom en zijn team in Compostela / onderweg naar Compostela

TOM MASSOELS DOET HET WEER: NU NAAR COMPOSTELA OP EENWIELER

HOEGAARDEN – Twee jaar geleden hield Tom Massoels al Hoegaarden in de ban met zijn beklimming van de Mont Ventoux op een eenwieler. Vandaag 18 juli bereikte hij op zijn eenwieler Santiago de Compostela, nadat hij de Portugese route had gevolgd. Onderweg had hij nog tegenslag want zijn vertrouwde eenwieler begaf het.

Tom was al op vakantie met vrienden in Portugal. Van daar is hij vertrokken via de Camino Portugues naar Compostela in Spanje, een afstand van 280 kilometer op zijn eenwieler. Hij is vertrokken op 13 juli vanuit Porto en kwam vandaag aan. Hij deed dit in etappes van een 50-tal kilometer.

Tom nu in Compostela en twee jaar geleden op de Mont Ventoux

“Ik heb onderweg nog tegenslag gehad. Mijn eenwieler van 36 inch is stukgegaan. Ik ben een nieuwe moeten gaan kopen en heb daarvoor 180 kilometer met de wagen moeten rijden. Het werd een nieuwe eenwieler van 20 inch, kleiner dus en veel trager dan mijn vertrouwde fiets. Maar ik ben er geraakt”, aldus Tom.  Hij kreeg er ook nog een oorkonde voor.

In 2021 bedwong Tom nog de Mont Ventoux, een  klim van 25,9 kilometer, met 1204 hoogtemeters en pieken tot 11,9 procent in 2 uur 47 minuten. – HCH

De gebruikte eenwielers

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email