Ga naar de inhoud

TOM, EMIEL EN LARS BEDWINGEN DE KILIMANJARO: 5895 METER HOOG

HOEGAARDEN – Tom Massoels, Emiel Dewachter en Lars Finoulst, drie Hoegaardiers hebben de Kilimanjaro in Afrika, 5895 meter hoog beklommen. Ze hebben de top bereikt in 5 dagen. Ze klommen gedurende 37 uren en legden zo’n 57 kilometer af tot op de hoogte van 5895 meter.

“We zijn met drie aan de Kilimanjaro begonnen . We hebben gekozen voor de machame route. Dit is een hele mooie route met heel veel verschillende natuurvariaties. In 5 dagen hebben we de top bereikt. Op het einde had iedereen wel een dipje van de hoogte. Maar we hebben er elkaar doorgeholpen.”, vertelt Tom Massoels.

De mannen boven op de top in Tanzania

“We hebben de zonsopgang gezien op de top van de berg. Iets voor zonsopgang hadden we een temperatuur buiten van -15 graden. De top heet ‘uhuru peak’ en UHURU betekent vrijheid. We hebben 37 uren geklommen en de rest gerust, want je mag niet te veel ineens stijgen om hoogteziekte te voorkomen”, vertelt Tom Massoels.

Van Tom Massoels zijn we wel meer gewoon. Zo reed hij al met een éénwieler de Mont Ventoux op, en nog dit jaar reed hij naar Compostela op zijn éénwieler, via de Portugese route. Nu werd hij op de Kilimanjaro in Tanzania vergezeld door Emiel de Wachter van het Nieuwhuys en Lars Finoulst die een tijdje in de Venetiaen heeft gewerkt. – HCH