Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

TIENEN KERMIS EN DE LANGSTE DAG

TIENEN – Naar goede gewoonte trapt de stad Tienen de zomer af met de gezellige junikermis. Van vrijdag 21 juni tot maandag 1 juli  is het weer ambiance op de Grote Markt van Tienen. Jong en oud kunnen zich samen uitleven op de nostalgische draaimolens en spannende schietkramen. Kuier langs de vele kraampjes op de jaarmarkt en proef de heerlijkste kermissnacks. Op zaterdag 22 juni valt er weer heel wat te beleven tijdens De Langste Dag, met onder meer een zomerbraderie en optredens van grote artiesten. 

Naast de vele kermisattracties is er ook heel wat beleving tijdens de kermis. Zo opent de kermis op vrijdag 21 juni met een heuse openingsparade om 19 uur.. Tegelijk krijgt de jeugd de kans om het einde van de examens te vieren met een dj-set van 14 tot 16 uur.

Tijdens Tienen kermis

Andere bijzondere evenementen zijn het prikkelarme moment op maandag  van 16 tot 18 uur en de jaarmarkt op dinsdag, vanaf 8 uur.. Tijdens de jaarmarkt kan je dan weer genieten van al het lekkers van de marktkramers.

Op vrijdag 28 juni begint het weekend  met de kinderdag, met kindergrime en clown, van 15 tot 18 uur. . Afsluiten  gebeurt maandag 1 juli met de dag van de lege portemonnees en beertjesregen om 21 uur. Die dag kan je de kermisattracties met korting uittesten en kunnen kinderen een beertje vangen om de zomervakantie goed in te zetten.

DE LANGSTE DAG

Kom de sfeer opsnuiven tijdens De Langste Dag op zaterdag 22 juni, van 10 tot 18 uur. . Het stadscentrum wordt ingepalmd door een grote, levendige zomerbraderie waar je kan rondstruinen langs de vele kraampjes en unieke vondsten kan doen op de brocantemarkt. Kinderen kunnen hun eigen schatten verkopen op de gezellige kinderrommelmarkt, een paradijs voor kleine ondernemers in spe. 

De Veemarkt vormt het kloppend hart van de muziekfestiviteiten met optredens van niemand minder dan Jolien Noé, Luc Steeno en Bart Kaëll.  De optredens starten om 14.15 uur. Bart Kaëll treedt op van 16.45 uur tot 18 uur. En dat allemaal gratis. – HCH