Ga naar de inhoud

TIENEN FIETST EN GRAVEL REGIOTOUR: OOK STAPPENCLASHWANDELING

TIENEN – Op zondag 26 mei ‘24 kunnen sportievelingen hun beste beentje voorzetten tijdens Tienen fietst en de Gravel Regiotour. Er is keuze uit verschillende fietsroutes langs landelijke en verkeersarme wegen. Vertrekpunt is aan het sportcentrum Houtemveld.

Alleen of in groep eropuit trekken in de mooie golvende natuur, dat kan tijdens ‘Tienen fietst’ op zondag 26 mei ‘24. Deelnemers krijgen de keuze tussen meerdere bewegwijzerde fietsroutes. ‘De Gezinsfietstocht’ van 24 km is een aanrader voor de gelegenheidsfietsers. De fietstocht van 41 km is bekend onder de naam ‘De Gulden Middenweg’. ‘De Koninginnenrit’ is er voor de doorwinterde wielrenners en bedraagt 59 km. Er is een bezemwagen aanwezig voor fietsers die pech hebben tot 18 uur.

Tienen fietst © stad Tienen

Om deel te nemen betaal je ter plaatse 3 euro (een drankje, routebeschrijving en ongevallenverzekering inbegrepen). Voor kinderen onder de 12 jaar is ‘Tienen fietst’ gratis (zonder drankje). De start is vrij tussen 08.30 en 14.30 uur aan het sportcentrum Houtemveld.

GRAVEL REGIOTOUR

Meer uitdaging nodig? Kies dan voor de Gravel Regiotour. Hoog tijd om de graveltroeven van Tienen en de regio Getevallei op tafel te gooien!  Deelnemers kunnen kiezen tussen 3 afstanden, met vertrek aan het sportcentrum Houtemveld: Small: 45 km met 200 hoogtemeters, doorheen 3 verschillende gemeenten (10 euro); Medium: 70 km met 300 hoogtemeters, doorheen 6 verschillende gemeentes (15 euro); Large: 120 km met 800 hoogtemeters, doorheen 7 verschillende gemeenten (20 euro).

Deze routes zijn niet bewegwijzerd, maar worden gedeeld via een GPX-bestand. Inschrijven kan tot en met donderdag 23 mei ’24. Je kan ook ter plaatse inschrijven, maar dan betaal je 5 euro extra. Starten kan in de verschillende gemeenten van de sportregio Getevallei. Meer info en inschrijven kan via  deze site.

STAPPENCLASH

Wie niet van fietsen houdt, maar zich toch van zijn sportieve kant wil tonen, kan deelnemen aan de Stappenclashwandeling. Die wandeling start aan Hal 4 van het sportcentrum Houtemveld. Het is een tocht van 7 km die je aflegt aan de hand van een plannetje.  Starten kan tussen 08.30 en 14.30 uur. Inschrijven doe je aan de start. Uit de aanwezigen worden om 16.00 uur de winnaars geloot van enkele leuke prijzen: een waardebon van 50 euro van AS Adventure, Decathlon, Torfs of een Garmin activity tracker. Registreer je in de app ’10.000 stappen’ en sluit je aan bij de groep van Tienen. – HCH