Ga naar de inhoud

THIUNASKOOR ZINGT KERST BIJ KOMITEIT OORBEEK DORP

OORBEEK – Het Komiteit Oorbeek Dorp organiseerde voor de eerste keer ‘Oorbeek zingt … Kerst’ gebracht door het Thiunaskoor. Het Thiunaskoor kwam wel al dikwijls naar Oorbeek om te zingen, maar dat was steeds bij Oorbeek kermis, met ‘Oorbek Zingt’. Maar nu werd alles op de kerstsfeer gefocust, waardoor het koor een nieuw repertoire moest aansnijden. Maar de ambiance was verzekerd met alle kerstklassiekers in het Nederlands, het Engels, het Frans, het Duits en zelfs in het Latijn.

Bekijk hier de video van ‘Happy X-mas (war is over)’, van John Lennon & Yoko Ono

Het Thiunaskoor in actie

Hilde Peeters, voorzitter van het Komiteit Oorbeek Dorp: “Het koor is de voorbije weken speciaal komen repeteren in de kerk, het nieuwe lokaal dat ons werd toegewezen.  Ze hebben ook de kerk mooi ingekleed voor dit event.”

“We zitten hier nu in de kerk en het was voor ons even wennen, net zoals voor de mensen van het dorp. Maar naast onze activiteiten kunnen religieuze plechtigheden hier nog altijd plaats vinden. Het is wel een mooie locatie. We hebben hier een bar gekregen en een vestiaire en weldra komen er ook toiletten bij en een berging”.

Daarna volgden alle kerstliedjes elkaar op met Bernard Vandereycken als ambiancemaker: Bakske vol met stro, All I want for Christmas is you,  O Denneboom, Petit Papa Noël, Happy X-mas, Mary’s Boy Child,  Jingle Bells, Last Christmas, Driving home for Christmas,  Formidabele Kerstmis, Joy tot the World, Adeste Fideles,  We wish you a merry Christmas, White Christmas, Stille Nacht, … – HCH

Zingen in de kerk